Dag 4: 9 juli

Door Familie Ootes - A long time ago
Op de shuttlebus gestapt en die bracht ons naar het punt waar de wandeling begon. De wandeling ging over een smal pad, steil naar beneden, een stuk de Canyon in, met natuurlijk weer prachtige uitzichten. De heenweg ging alleen maar steil naar beneden en dat ging wel lekker, maar we moesten datzelfde pad ook weer terug en dan omhoog!! Halverwege de route was een plek om even uit te puffen en te genieten van de omgeving. Hierna gingen Marcel en Chris nog verder naar beneden en liepen Marjon en Romy terug naar boven.
Nadat iedereen weer verzameld was in de camper was het nog vroeg, 10.30 uur. We besloten niet nog een nacht te blijven (wat wel de bedoeling was), maar door te rijden. Marcel wilde heel graag de Meteor Crater zien, dus reden naar Flagstaff, een mooie routen langs grote heuvels en naaldbomen. In Flagstaff aangekomen eerst wat boodschappen gedaan bij een grote supermarkt en doorgereden naar de Crater, vlakbij het plaatsje Winslow.
Eerst het museum bezocht voor de nodige informatie over de Meteor inslag. Zo’n 50.000 jaar geleden is de meteor daar ingeslagen en heeft een gat gemaakt van zo’n 1,2 kilometer breed. Als je daar staat wat voel je je dan klein en nietig.
Na ons kraterbezoek zijn we daar op de parkeerplaats blijven staan en hebben we ons potje gekookt. Daarna doorgereden totdat het donker werd en een plekje opgezocht bij een benzinepomp. Dat is het ideale, omdat je alles bij de hand hebt (douche, toilet) zet  je de camper zo aan de kant. Morgen gaan we naar Canyon de Chelly.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!