Dag 5: 10 juli

Door Familie Ootes - A long time ago

Allemaal een beetje rommelig geslapen. Over het spoor, achter de benzinepomp, kwam met enige regelemaat een trein langs die dan flink hun toeter lieten horen. Niet echt fijn!! Toch maar weer op tijd vertrekken, naar Chinle, waar Canyon de Chelly ligt. Hier wilden we een plekje op een campground, waar first-come, first-serve geldt en dan moet je op tijd aanwezig zijn. Het gebied waar we doorheen reden is Navajo Indian Reservation. De bevolking stamt allemaal af van de Navajo Indianen en dat is goed te zien. De natuur is ook steeds verschillend. Reden we gisteren door langgestrekte bossen met enorme naaldbomen, nu een heuvelachtig landschap met lage struiken, bomen en rotspartijen. Uren lang rijden we, met af en toe een gehuchtje met namen als Wide Ruin, Klagetoh en Kinlichee.
Verder alleen maar één lange, rechte weg en de natuur om je heen. Bij Canyon de Chelly aangekomen konden we een plekje zoeken op de gratis campground: Cottonwood genaamd.
Mooi gelegen onder de bomen, heerlijk rustig en er zijn toiletgebouwtjes. Dat is fijn, want dat scheelt het gebruik van water. In de camper hebben we een tank met zo'n 170 liter water voor douche/toilet en afwas. Het water is niet drinkbaar, daar koop je flessen voor. We proberen zo zuinig mogelijk te doen met het water, zodat we zo min mogelijk gebruik hoeven te maken van het water uit de tank.
Ondertussen maakte we even kennis met onze (Belgische) buren op de campsite. Zij waren hier 9 jaar geleden ook al geweest en zo onder de indruk van alles geraakt, dat ze nog een keer terug zijn gegaan.
We zijn benieuwd.
 Bij Canyon de Chelly heb je een North Rim drive en een South Rim Drive en elke Rim heeft een aantal uitzichten waar gestopt kan worden. We zijn eerst over de Nort Rim gaan rijden, een prima begaanbare weg, ook met de camper. Onze eerste stop was Antelope House Overlook. En wat was dat magnefiek. We stonden allevier met onze monden open te kijken naar dit geweldige uitzicht. De rode rotsformaties, met het groene dal, echt onbetaalbaar. En ook alle uitzichten daarna waren net zo mooi. Na alles gezien te hebben (en daar ben je een paar uur mee bezig) waren we allevier eensgezind over het feit dat de Grand Canyon de naam heeft (en natuurlijk ook indrukwekkend is), maar dat Canyon de Chelly vele malen mooier is om te zien. In het dal van deze Canyon leven bovendien nog Indianen, die daar gewassen verbouwen. Ook zijn er nog overblijfselen te zien van hoe de Indianen geleefd hebben, zo'n 700 jaar na Christus. We zijn zo blij dat we dit hebben mogen zien, om nooit meer te vergeten.
Na een enerverende dag weer vroeg in de veren, want morgen gaat de reis verder, naar Monument Valley. Ook dit ligt nog en het Navajo Reservaat in de staat Arizona.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!