Dag 6: 11 juli

Door Familie Ootes - A long time ago Na het prachtige Canyon de Chelly reden we vandaag naar Monument Valley. Weer een lange weg door rotslandschap. Je zou bijna gaan denken, dat wordt toch saai? Maar omdat er steeds zoveel verschillende rotsformaties te zien zijn, de kleuren steeds veranderen en het zo indrukwekkend is, is het helemaal niet erg om hier uren doorheen te rijden. We blijven onze ogen uitkijken.
Bij Monument Valley aangekomen blijkt al snel dat je hier niet met de camper doorheen kan rijden en gaan we met een tourgids mee, in een pickup. We zitten met nog twee mensen in de pickup, een stel uit Zwitserland. We hebben ontzettend gelachen met ze. De man kende nog wat Nederlandse woordjes, hij had (lang geleden) een Nederlands vriendinnetje gehad. Dit was een route over een zandweg en ook hier weer mooie en indrukwekkende rotsformaties. Ook weer heel verschillend van de andere canyons. Hier waren de rotsen meer puntig en hoog, heel apart om te zien. Af en toe een stop en konden we even uitstappen voor foto's en het bekijken van het uitzicht. Bij één zo'n stop waren ze bezig met een cameraploeg, om een commercial op te nemen. Deze vallei is al meerdere malen gebruikt in films en ook worden er regelmatig reclamespotjes opgenomen. Ze waren bezig met paarden en Romy mocht even op zo'n paard zitten. Dat vond ze helemaal geweldig.
Ook bezochten we Suzy, een 96 jaar oude Indiaanse dame die in een originele Indianenhut zat en touw aan het weven was, voor het maken van doeken. Hier kocht Romy een Dreamcatcher (dromenvanger), die de Indianen met de hand maken.
Deze tour duurde 2, 5 uur en op de terugweg begon het te regenen. Wel lekker voor het stof, maar minder voor ons. We kregen het koud. Gelukkig waren we snel weer terug in de camper. Meteen doorgereden, want we moesten naar het dorpje Bluff toe (in de staat Utah). Hier hebben we een camping voor één nachtje om morgen door te kunnen rijden naar Moab. De camping heeft full hook-up en douches en toiletten, dus lekker luxe. Full hook-up wil zeggen dat je de camper kan aansluiten op water en stroom (dus vannacht eindelijk een keertje met airco slapen) en je kan het vieze water van toilet en douche lozen uit je tank.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!