the Golden Girls

Door Fam van Adrighem - de Hoog - 17-07-2009 07:06 Dinsdag 14 Juli:

Vandaag van Revelstoke naar Golden gereden.
Je ziet het landschap veranderen van berglanschap naar rivieren.
We rijden nog wel langs de Rocky's maar aan de linkerkant stroomt de Columbia rivier.
Nog even gestopt in het informatiecentrum van Glacier park waar we een film hebben gezien over het gedrag van beren en hoe je daar op moet reageren als je ze tegenkomt tijdens je vakantie.
Verderop nog een waterval bezocht terwijl oma even ging liggen oma noemt het een trampoline.
Verder gereden naar Golden alwaar oma wakker werd en vroeg hoe de wandeling was ( goede pillen joh ).
Wij waren niet de enige op de Golden Eco Adventure Ranch. 100.000 muggen waren die morgen uit hun eitjes gekropen. En ze hadden dorst. het zoete hollandse bloed deed hun zichtbaar goed.Ze werden steeds dikker en wij bloedarmoediger.
S'avond toch nog maar een stukje gewandeld. De kaart klopte echter van geen klant waardoor wij genoodzaakt waren op onze schreden terug te keren, daar hadden de muggen al op gehoopt. Zij hingen in een hinderlaag en kregen een 2de kans om ons leeg te zuigen.
Toen het ook nog ging regenen zijn wij verzopen teruggegaan naar de camper die we snel loskoppelden en naar het waslokaal reden alwaar we lekker gedouched hebben en de natte kleren in de was hebben gedaan.
We zijn vooral vroeg weggereden zodat we weer lekker naar buiten konden.

Woensdag 15 Juli:

Een korte rit naar  Radium Hot Springs met veel herten langs de weg, even keren met de SRV wagen om dit op de gevoelige plaat vast te leggen dat was het wel waard.We rijden nu door de Wetlands met mooie rivier gebieden en soms een moeras.
De camping was grote klasse , 41 jaar staat hij er al maar dat was niet te merken.
Mooie plekken met betegelde patio langs een beekje en ook een kleine fireplace die zelfs de volgende morgen gelijk schoongemaakt werd door een vrouw met een vuilnisbak op een karretje.
Nog even gevolleybald met een amerikaans meisje die eerst alleen bezig was we zagen gelijk dat ze het al heel aardig kon.

Donderdag 16 Juli:

De langste rit tot nu toe 222 KM.
Gestopt bij Fort Steel, een stadje uit 1898 dat geheel in oude stijl is teruggebracht.
Hier hebben we op ouderwetse manier ijs gemaakt ( Kaneelijs ) door room met ei en suiker en kaneel en vanille te karnen in een ton met ijswater. Lekker dat ijs na al dat harde werken.Het ijs moest ook nog fijngemaakt worden met een houten knuppel.Er was ook nog een Blacksmith die vertelde dat de smit in die tijd meestal bezig was om spijkers te maken ( elke 40 seconde 1 ).Als je in die tijd verhuisde nam je je meubels mee en brandde je je huis plat. Je pakte je spijkers uit de as en bouwde hiermee op een nieuwe plek een ander huis ( hout genoeg in Canada ).
Nu staan we op een stadscamping in Fernie, niks bijzonders het is maar voor 1 nacht.
Morgen gaan we naar Vulcan maar eerst ff haren verven. Je moet er tenslotte een beetje uitzien als je na 40 jaar je tante weer eens bezoekt.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan