Cache Creek & Squamish

Door Fam van Adrighem - de Hoog - 27-07-2009 07:18 Gisteren waren wij in Cache Creek.
Dit ligt in een erg droog gedeelte van Brittish Columbia.Het lijkt een beetje op de prairie,dus opnieuw genieten van het landschap.
Veel kale heuvels en alleen langs de rivier een groene strook omdat de boeren er flink sproeien.
Wel zijn we toeristisch door het meren gebied gereden "de Cariboo" geheten wat heel mooi was met aardige bergen en dalen en mooie meren.

De Camping was prima want er was een leuk zwembad dus lekker even afkoelen.
Vandaag van Cache Creek naar Squamish gereden.

Langs de weg bordjes met watch out horses, wij dus goed opletten en wat gebeurd er ...... Syl ziet een zwarte beer rennen langs de berg. Ed vol in de hangijzers en keren, met z'n allen zoeken en ja daar zat hij een beetje ver weg (snel de grote lens) maar dat was nummer 2 en dat al na een uurtje rijden dan kan je dag niet meer stuk.Heel Wells Gray, het gebied van de beren goed uitgekeken naar ze en geen DIER gezien,als je dan op de prairie bent  zie je geen apen maar BEREN!!Ook nog langs een mooi meertje gereden met de uitstraling van de Malediven.Oma zei al een beetje het gevoel van een Bounty eiland. 
Er zijn in de buurd bosbranden dus de helicopters vliegen af en aan om water te
halen en daar hebben we (lekker in de airco) ff goed naar gekeken vanaf een parkeerplaats,de kinderen vonden het wel spannend,rokende hellingen en die grote zakken onder de heli's.Wij reden van de rook vandaan dus dat was wel fijn,als je je bedenkt dat er maar 1 weg is en je komt brand tegen, waar moet je heen?de hele weg terug???Daar denken we dan maar even niet aan en hopen geen brand tegen te komen.

Onderweg al voorbereidingen gezien voor de Olympische spelen,een 4 baans weg op een onverwachte plek en een Olympisch dorp in aanbouw.

Nu zitten we in Squamish , de houthakkersstad van BC.Een heerlijke camping,lekker rustig geen weg vlakbij en een rustig plekje in de schaduw.
En morgen pakken we de ferrie van 12:55 naar Nanaimo voor onze laatste week op Vancouver Island.Wel de wekker gezet!! voor het eerst want Ed wil nog,zitten jullie goed? SCHAATSEN kopen dat kun je nu fijn doen bij een graadje of 38,wel ff vragen of ze passokken hebben,lekker.En slippertjes voor Carmen want die heeft hier 2 paar versleten.

Tot gauw maar weer,liefs van ons allemaal


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan