de Pacific

Door Fam van Adrighem - de Hoog - 03-08-2009 20:14 Vrijdag 31 Juli : Ucluelet

We merkten het al onderweg. 's morgens in Parksville was het nog lekker warm maar naarmate we dichter bij Ucluelet kwamen werd het kouder.Ook fijn voor oma kon ze even weer bijkomen.
Onderweg nog wel even gestopt bij het oerbos en wat mooie foto's gemaakt.
Toen doorgereden naar Ucluelet en daar de tafel gedekt,hoe bedoel je mazzel,we staan op de mooiste plaats met de meeste ruimte en beste uitzicht !!!
's avonds een wandeling gemaakt langs de kust, lekker warm aangekleed de zon was al in de zee aan het zakken. De wandeling duurde echter wel erg lang en voor we weer bij de SRV wagen waren was het al donker. De kinderen waren wel een beetje bang voor beren.We hadden ook geen zaklamp mee dus het was ook wel eng.Gelukkig was het grindpad licht van kleur en bijna volle maan dat gaf wat licht.
Bij de vuurtoren nog lekker op rotsen geklommen ook ging de misthoorn af en moesten we snel terug voor het opkomende water.
Zelfs hier tussen de rotsen lopen hertjes oma liep er ook vlak langs en merkte
ze later op.We kwamen op deze avond wel 9 hertjes tegen.1 bleef gewoon lekker in het gras liggen terwijl wij langs liepen.1 kwam heel dichtbij op 1 meter afstand bij Syl kijken,daarna hupte hij met 4 poten tegelijk weg,echt prachtig. 


Zaterdag 1 Augustus : Nanaimo

Om niet helemaal naar Victoria te hoeven rijden eerst nog maar een tussenstop in Nanaimo.
Gestopt in Coombs waar geiten op het dak van een zeer commerciele supermarkt lopen en weer een lekker klein ijsje gegeten. Hier is het wel weer warm.
De camping was okee met een mooi meer waar de kids lekker hebben gezwommen

Zondag 2 Augustus : Victoria

Op naar Victoria,onderweg even gestopt voor de muurschilderingen in Chemainus.Nog naar een musikant geluisterd die in de muziektent gitaar speelde en zong.Toen nog even in Duncan gestopt en de totempalen bekeken.
Nog bij een mooi uitkijkpunt geluncht je zou hier naar de staat Washington kunnen kijken maar de bomen staan ervoor.Maar dat kunnen we wel vanaf de camping zien in Victoria. 
Vandaag is het Britisch Columbia dag het is dus erg druk in Victoria.
's avonds met de watertaxi naar het concert aan het water "Symphony Splash" klassieke muziek aan het water voor het Parlement Building. Wat een setting ( de tegenhanger van Amstel Live ).Lekker vanuit onze meegebrachte stoel deeluitmaken van zo'n 40.000 mensen,lekker chillen.Ook speelde het orkest nog het Theme from StarWars ( ed ook weer blij )
En er werd afgesloten met een prachtig vuurwerk.Vandaag de Camper schoonmaken en tassen inpakken. Als alles meezit gaan we daarna nog ff de stad in om nog wat mooie foto's te maken en morgen met de Ferry van 8:00 naar Vancouver de Camper inleveren.
Als we in het Airport hotel internet hebben schrijven we nog wel een stukje , anders vliegen we woensdagmiddag naar huis en komen donderdag ochtend aan.en gaan we vacantie houden maar vooral uitrusten!!! alle indrukken gaan we thuis verwerken.

Als we terug kijken dan vinden we het vooral een indrukwekkend land met zoals gezegd veel verschillende landschappen met  zijn temperatuurverschillen.We hebben het allemaal nu met eigen ogen gezien,gevoeld,gehoord en ingeademd.
We moeten afscheid gaan nemen van Canada.

 
Tot gauw

De Canadezen

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan