Monument Valley en verder

Door De Rietbergjes - 06-08-2009 02:53
9e dag:
Na het ontbijt zijn we vertrokken richting Monument Valley. We konden wel zien dat we richting het land van de Roodhuiden gingen, de gehele omgeving, rotsen, zand en mensen, alles werd rood. Na aankomst op de camping, weinig schaduw maar wel een leuke plek, even de mogelijkheden voor de volgende dag bekeken. Het werd al snel duidelijk dat de Navajo indianen het tijdperk van kraaltjes en spiegeltjes ver achter zich hebben gelaten. Dol zijn ze op de harde dollars. Ook het vroegere vuurwater is door hen in de ban gedaan. Er wordt geen alcohol verkocht in het Navajoreservaat. ´s Avonds lekker gegeten vanaf de BBQ.

 

10e dag
Op naar Monument Valley. Natuurlijk eerst entree betaald bij 2 giechelende squaws. Maar, eerlijk is eerlijk, wat een uitzicht.
Alle John Wayne films trekken weer in je geheugen voorbij.
We hebben de omgeving bewonderd en ons verbaast over de vormen van de rotsen en hoe die daar zomaar ogenschijnlijk uit het niets uit de grond zijn gekomen.
 
11e dag
Gedag Roodhuiden. Op naar Lake Powell. Over deze bestemming had ik mij nog niet verdiept voor ons vertrek. Zag het als een welkome onderbreking na al die indrukken. Vergeet het maar!! Lake Powell ligt in de Glenn Canyon en is een super stuwmeer dat door allerlei canyons loopt.
Onze zeiler Jan kon nog maar 1 ding doen bij het aanschouwen van zoveel water, een speedboot huren voor vrouw en kinderen voor de volgende dag met een motor van 150 pk erachter. Jippie, ik kan niet wachten.
We hebben een mooie camping, met zeer veel ruimte.
 
 
12e dag
Op naar de Marina. En ja hoor, daar ligt ons bootje. En hard dat het gaat (45 km/uur)!!! Wat hebben we genoten van deze vaartocht. Door de Canyons heen en dan af en toe de motor omhoog, boot op het strand trekken en lekker picknicken en zwemmen. 
Heel relaxed!!!!
13e dag
Vaarwel Lake Powell en op naar onze volgende bestemming. De Grand Canyon. Mijn eerste reactie bij het zien van de Grand Canyon was WauW!!! Wat een natuurwonder. Wat groot, wat immens, wat indrukwekkend, daar wordt je stil van.
Eerst maar naar onze camping in het park zelf, Mather Campground. 3 Dagen zonder elektriciteit en water, een uitdaging. Die echt wel meevalt.´s Avonds lekker rond het kampvuur en gezellig kletsen.
 
14e dag
De volgende morgen Jan en de jongens naar de Heliport gebracht. Daar hebben zij in een helikopter een rondvlucht gemaakt van 30 minuten. Heel indrukwekkend. Voor mij is vliegen absoluut geen hobby en bleef ik liever met beide benen op de grond.   
Hebben ook nog een prachtige film over de Grand Canyon gezien in het Imax theater aldaar.
´s Middags nog wat punten langs de Canyon bekeken door de Shuttlebus te pakken en af en toe even uit te stappen.
 
 
 
15e dag
Vandaag een wandeltocht gemaakt langs de Rim van de Grand Canyon. Een prachtige wandeltocht langs de rand van de Canyon.
Af en toe weer een stukje de shuttlebus gepakt en steeds weer een traject gelopen. We waren zeer tevreden wandelaars. 
Boodschappen gedaan en niet te laat naar bed.
 
16e dag
Vandaag een lange vermoeiende dag. Moesten 850 kilometer afleggen om in de buurt van onze volgende bestemming te komen, Yosemite Valley. Dat is niet in 1 dag te halen. Zijn via de Mojave Dessert gereden en zowel Jan als ik hebben constant de temperatuurmeter van de camper in de gaten gehouden. Als je daar met pech komt te staan dan ben je zuur. Maar gelukkig heeft ons trouwe campertje ons niet in de steek gelaten.
We hebben overnacht in Lone Pine. Prima camping met ´s morgens gratis koffie en muffins, wat wil een mens nog meer.
 
17e dag
Als je dacht dat mijn wauw´s op waren, dan heb je het mis. Bij het binnenrijden van Yosemite Valley,kwam dat echt weer uit mijn mond.
Dit is Zwitserland in het kwadraat!! Het heeft alles. Weiden, meren, riviertjes, bergen, sneeuw, watervallen etc. Dit wordt genieten. We hebben een camping net buiten het park, nu wel met alles er op en eraan!!
 
18e dag
Vandaag maar 1 doel, de Sequoia bomen. In het zuiden van Yosemite Valley staat een woud vol met deze duizenden jaren oude reuzenbomen . En groot zijn ze, daar kun je je geen voorstelling van maken.
Hebben daar heerlijk rondgewandeld.

Toch raar dat je in een gebied loopt waar bergleeuwen en zwarte beren leven. Maar niet te lang over nadenken.
 
19e dag
Vandaag naar het hart van de Yosemite Valley geweest, de Yosemite Falls. Een prachtige omgeving, met ook visitors centre, museum en indianendorp. Na de lunch zijn Jan en Bart-Jan een wandeling gaan maken en zijn Daan en ik gaan shoppen.
Daarna weer terug naar de camping. Even gekeken naar onze tocht voor morgen, San Fransisco, here we come. We zijn benieuwd.
       
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan