San Francisco en verder

Door De Rietbergjes - 10-08-2009 05:07 20e dag:
Vandaag gereden van Yosemite National Park naar San Francisco. Een overgang van natuur naar stedelijk terrein. Op het laatste deel van de reis werd het verkeer steeds drukker en ook de mentaliteit van de weggebruiker werd wat grimmiger. Maar dan kennen ze de Rietbergjes nog niet. Uiteindelijk zonder deuken en krassen aangekomen bij het Marin Park te Greenbrae, een voorstad van San Francisco. In tegendeel tot alle ruime plaatsen die wij tot nu toe hebben gehad, werden we nu in een soort grintbak gezet, met nauwelijks ruimte om onze stoelen te plaatsen.

Een picknickbank was er niet. Maar aangezien wij overal het positieve van inzien, lieten wij ons niet ontmoedigen en zijn boodschappen gaan doen. Eerste de beste winkel ingedoken en laten we nu in een soort reformsupermakt staan. Ze hadden alles, maar helaas geen cola voor de kids. Wel lekkere goedkope wijn voor de ouwelui!!!
Toch nog tot 23.00 uur zitten kletsen met z'n vieren op onze kleine postzegel.    

21e dag:
Let's do San Francisco in one day!!! Een onmogelijke zaak maar toch dapper om 08.30 uur vertrokken. Eerst 10 minuten lopen naar de ferry en dan 30 minuten met de boot, die je ook haast midden in het centrum afzet. Het meest toeristische en bekendste deel is de Fisherman'sWarf.

Erg gezellig, met allerlei winkeltjes en restaurantjes. Bezoek gebracht aan het Aquarium. Een onderzeeer bezocht. Koffie gedronken, geluncht en geshopt. Ook het bekende bloemenlaantje van San Francisco bekeken.

De oude cablecars alleen van een afstand gezien. Gemiddelde wachttijd om met zo'n trammetje mee te gaan was 90 minuten, dus geen optie.
Om 14.50 uur ging onze boot naar Alcatraz. Weken geleden al geboekt.

En gelukkig, toen wij daar aankwamen was de eerste gelegenheid dat je een bezoek aan Alcatraz kon boeken pas op zondag 16 augustus 2009. Dan zijn we al thuis. We hebben aan audiotour gedaan op Alcatraz en deze was zeer boeiend,  zelfs de jongens waren onder de indruk.

Aan het eind van de dag nog een hapje gegeten in het Hard Rock Cafe San Francisco. Een mooie dag!!

22e dag:
Rond 10.,00 uur vertrokken van San Francisco naar San Simeon. Een tussenstop op weg naar Los Angeles/Malibu. Via de kustweg naar het zuiden gereden en voor het eerst de Pacifc gezien. Prachtige route.


Camping niet echt bijzonder, maar hebben die avond kennis gemaakt met Tui en Tammy, waarmee we heerlijk rondom een kampuur allerlei wijnen hebben geproefd. Daarnaast veel gepraat over de verschillen in de Amerikaans en Nederlandse cultuur. Zowel Tui (van Hawai) als Tammy, waren beiden hoogleraar en ook de jongens werden telkens betrokken in het gesprek,dat zeer geannimeerd was.

23e dag:
Afscheid genomen van onze Amerikaanse vrienden en op weg naar Malibu. De verwachingen waren hoog gespannen voor deze camping, hij  was duur en volgens de plaatjes een supercamping. Nu, beide dingen klopten. Duur en fantastisch. Een uitzicht, niet te geloven. 

Gelijk de zwemspullen gepakt en de oceaan ingedoken, heerlijk. Net gegeten en nu even de weglog bijwerken.
Morgen gaan we Universal studio's. Een hoogtepunt volgens de jongens. Heb net nog even een kolibirie gefotografeerd voor jullie. Voor ons al heel gewoon, voor jullie nog bijzonder.
Ik laat nog van me horen.           
        
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan