Dag 10 Kanab

Door Betti - A long time ago Omdat het 's avonds behoorlijk afkoelde hebben we heerlijk kunnen slapen. Het was overdag best warm en we hadden niet verwacht dat het zo zou afkoelen.
9 uur worden we opgehaald door de Indiaanse Andy. Zij is onze gids naar de Antelope Canyon. We worden er in een big foot naartoe in zo'n 20 minuten naar toe gereden en dat is al een hele belevening. De  De Antelope Canyon is op Navajo grond en wordt geheel beheerd door Indianen. Het gebied is dan ook niet vrij toegankelijk. Onze gids Andy geeft ons een geweldige tour. We zijn diep onder de indruk van deze canyon en het lukt ons om een paar mooie foto's te maken.
Zo rond 11.30 uur zijn we terug op de camping. We koppelen de camper af en gaan op weg naar de Wal Mart voor de broodnodige boodschappen. Mark besluit hier de CD van Michael Jackson te kopen om deze vervolgens tot vervelends toe aan ons te laten horen.
Voor we echt op weg gaan, rijden we naar de Horse Shoe Bend net buiten Page. Dit is een kronkel in de Colorado Rivier. We parkeren de camper op de parkeerplaats en we moeten er verder 800 meter naar toe lopen. Dit is geen gemakkelijke opgave zo midden op de dag terwijl het zo'n 40 graden is. Gelukkig vonden we het ondanks de extreme hitte de moeite waard.
Hiernaa snel op weg, we hebben nl. 110 mijl te rijden naar Kanab. Het landschap verandert met elke bocht en we zitten op een behoorlijk hoogte. Onderweg stoppen we nog bij wat verkoopstalletjes met Indianen souvenirs. Het uitzicht is hier heel mooi en je kan heel ver kijken.
We rijden een prachtige weg door landschap wat je wel kent van de cowboyfilms. Op diverse plekken stoppen we voor de nodige foto's en ondertussen hebben we er al behoorlijk wat.
We rijden door de staten Arizona en Utah en daardoor rijden we door 2 verschillende tijdzones. Ons tijdsbesef begint behoorlijk in de war te raken en ook de dag dat we leven zijn we een beetje kwijt. Door dit tijdverschil zijn we pas om 17.30 uur op de camping Kanab Coral RV park. Een net park beheert door een Nederlands stel. We maken een praatje en persen dan ons campertje tussen 2 vreselijk patserige dubbeldekkerbussen. Dit komt ons camping plezier niet echt ten goede en we zijn blij dat we hier maar een nacht staan. Zeker omdat de camping aan de doorgaande weg ligt en er toch vrij veel verkeer is.
Kanab zelf is wel een leuk dorp, we maken 's avonds nog een flinke wandeling. In dit dorp zijn 200 films opgenomen en als je de omgeving ziet, begrijp je wel waarom.Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!