Dag 21 Columbia

Door Betti - A long time ago Vrij laat van de camping in Yosemite vertrokken naar Columbia, een rit van ongeveer 60 mijl door het westen van het Yosemite National Park.
Columbia ligt in het vroegere goudzoekersgebied. We zijn nog even in Sonora gestopt. Al vroeg in de middag installeren wij ons op de camping Marble Quarry. Een erg leuk aangelegd park, alleen wel jammer dat het sanitair niet erg fris is. Het is vrij warm en we blijven een beetje luieren op  de camping. Praten wat met onze Amerikaanse buurman, die ons zijn hele levensverhaal vertelt! Pas tegen het eind van de middag op stap naar het dorpje Columbia, dit hele stadje is een open monument, in stijl van het de tijd van de goudzoekers. Het valt ons erg tegen, mede omdat alle winkeltjes al gesloten zijn. Bij de plaatselijke saloon wilden wij wat drinken, maar we werden de deur uitgekeken en niet geholpen. Hierop besluiten wij zonder wat te gebruiken weg te gaan. Voor het eerst deze vakantie voelen wij ons niet welkom, zal wel aan onze haarkleur liggen?!!
In het hele dorpje is er geen fatsoenlijk restaurant te vinden, dus we besluiten de camper te ontkoppelen en naar Sonora te gaan, zo'n 4 mijl verderop. Het was best druk in Sonora en het leek er even op dat we onze camper nergens kwijt konden. Het lukte toch en wij vonden een gezellig steak house waar he eten ons best smaakte.
Terug naar de camping. 's Avonds weer een potje risk (reisversie) en uiteraard heb ik Mark weer verslagen!!!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!