Dag 23 en 24 San Francisco

Door Betti - A long time ago We zijn vanmorgen met de bus vanuit Larkspur, iets ten noorden van San Francisco, naar het centrum gegaan. Dit ritje duurde toch nog zo'n 40 minuten. De bus was afgeladen vol en dit kwam door de buschauffeur door de crisis. Steeds meer mensen laten hun auto staan en gaan met het openbaar vervoer.
We vertrokken met mooi weer, maar hoe dichter we bij San Francisco kwamen, hoe meer mist er hing. De beroemde oranje brug was dan ook in nevel gehuld. Jammer maar helaas. In de stad is het toch redelijk zonnig en we maken een leuke stadwandeling door de meest bekende wijken. We wandelen naar Pier 39, waar de zeeleeuwen liggen. We bekijken Alcatraz vanaf de kade. We hebben geen van allen de behoefte om ernaar toe te gaan, voor een tour.  De eerste dag in de stad was een zondag en er was behoorlijk druk met toeristen. Overal was er live muziek wat het wel gezellig maakte. M heeft erg genoten van een stand up comedian. Wij moesten verplicht ook kijken en eerlijk is eerlijk hij was inderdaad grappig.
We rijden een ritje met de cable car en uiteraard hangen H&M buiten. We sjokken door de stad en in de loop van de middag zien we steeds meer zwervers. Het is verbazingwekkend hoe veel het er zijn. Wat ook opvalt zijn de gestoorde mensen. Het zijn er niet zomaar een paar, maar ontelbare. Zoveel zwervers en gekken heb ik nog nooit in mijn leven gezien.
Overal lees je dat San Francisco Europees aandoet, nou ik/wij delen deze mening niet. De huizenbouw is heel apart met allerlei ronde erkertjes en de meeste huizen zijn van hout.
We beklimmen de straten/trappen rond de Coit Tower, waar je uitzicht hebt over de hele stad.
We winkelen nog wat en uiteraard wordt er weer door H&M aangeschaft.
Vrij laat gaan we met de bus terug naar de camping.

De tweede dag gaan we met de Larkspur Ferry naar de stad. Het weer is velen malen slechter dan gister en we zijn blij dat we een vest bij ons hebben. In de stad is het gewoon koud en somber. We lopen eerst weer richting Fischermans Warf waar H. nog een trui extra kocht, omdat hij zo koud had.
We waren van plan om Golden Gate park te gaan en daar lekker te wandelen en naar Ocean Beach te gaan. We nemen de bus en gaan daar ook heen. Het is zo ontzettend koud, dat we daar even rond kijken en weer terug gaan naar de stad. We stappen nog wel even uit bij Alamo Street voor de Painted Ladies. Helaas is het niet zo zonnig, maar we blijven toch even in het parkje er tegenover hangen.
Hierna weer terug met de bus richting Pier 1, want we willen terug met de Ferry.  Vlak voor we er zijn, zien we een Adidas winkel. We stappen toch maar even uit de bus om hier naar binnen te gaan.
Het blijkt een heel groot winkelcentrum te zijn en we blijven ook hier weer hangen. We blijven hier wat eten bij de Panda Express, Chinees Fast Food.
Gelijk na het eten vroeg terug met de Ferry.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!