woensdag 5 augustus Malibu/LA/long beach

Door wesselnellizamyrte - A long time ago Alweer onze een na laatste dag in in LA. Morgen moeten we de camper inleveren.
Bij het ontbijt zien we dolfijnen zwemmen in zee. We rijden met de camper naar beneden en gaan eerst lekker zwemmen. de golver zijn nu iets lager, maar nog steeds hoog hoor. Wessel gaat met de meiden in zee en ze duiken door de golven. Ik blijf in de branding pootje baden. Moe van het zwemmen gaan we op zoek naar het Getty Center. het blijkt een prachtig museum, helemaal van wit marmer boven op een van de heuvels vlak bij Beverly Hills. We parkeren de bus en met een kabeltreintje gaan we de berg op.
Boven aangekomen worden we verblind door het witte marmer en het prachtige uitzicht over LA. Wat een plek! We gaan eerst lekker luxe lunchen in het restaurant. Dan gaan we opzoek naar de irissen van van Gogh en de Rembrandts. Het museum heeft een overweldigende collectie schilderijen, beelden en franse interieurs. De irissen van van Gogh hangen in een zaal met Duras, Monet, en vele anderen.
We zien ook het orginele borstbeeld van klei van madame Recombier. We genieten de hele middag van al dat moois en zijn verbaasd dat er geen entree geld wordt gevraagd. Na een bezoek aan de museum winkel gaan we weer met het treintje naar beneden. We rijden niet naar malibu maar naar Long Beach. Afstand valt wel een beetje tegen, maar omstreeks half 7 zijn we er. We zien het oude passagiersschip de Queen Mary. Long beach is geen lang zandstrand maar een haven, met een soort vissersmans wharf huisjes/winkeltjes. daaromheen liggen nieuwe gebouwen, het aquarium en een uitgaans gebied. We kiezen voor een spaans restaurant. Eten tappa's en gan dan op weg terug naar malibu. Omstreeks 11uur komen we aan op de camping. Met denieuwe buren wisselen we nog wat ervaringen uit en an gaan we slapen. morgen moeten we opruimen, schoonmaken en camper inleveren. 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan