3 en 4 Juli 2009 El Capitan

Door HARMEN ANNE BAUKE EN AMELIE ON THE ROAD - A long time ago Tjonge, we zijn hier nog immer, maar dat hadden we eerder al verklaard.
We zijn nog een dag naar Santa Barbara geweest, dat was weer erg genieten. We hebben de watertaxi genomen vanaf de haven naar de pier. Het bootje heet Lill Toot. Bauke mocht echt toeteren bij de kapitein en hij mocht echt sturen, aan het echte stuur. Helemaal te skitterend natuurlijk. We hebben heerlijk gegeten in een restaurant en zijn voldaan weer naar huis gegaan. Kwamen op de parking erachter dat het voordeliger is om te parkeren op een plekje waar de camper niet past inclusief de bekeuring, dan keurig op een RV plaats. 's Avonds kwamen de volksliederen nog voor de oprit van de camping ons al tegemoet, overal leek wel nog meer amerikaanse vlaggen, rook van de bbq en nog heel veel herrie. Iedereen leek al geheel in de stemming voor de dag die komen gaat: the 4th of July.
Deze ochtend op the 4th of July slaap ik lekker uit, de kindjes en Harmen genieten al vroeg van het zonnetje. Wanneer ik uit bed kom en wat stoeltjes tezamen wil schuiven breekt mien klomp... waar zijn twee van de drie stoelen? En ik had nog wel gerommel en gestommel aan de camper gehoord vanochtend... Maar na een uitgebreide reconstructie komen we toch tot de conclusie dat ze waarschijnlijk gisteren al gepikt zijn toen wij naar Santa Barbara waren samen met ons 'redwood' brandhout. Nou ja gepikt...dat zal niet, mensen dachten dat we vetrokken waren en namen het waarschijnlijk mee. De receptie zal er naar uitkijken. Maar Harmen gaat de was doen, is wat langer weg en komt terug met dat hij waarschijnlijk onze stoelen en het hout heeft gevonden. Hup ik erop af, en ja hoor, ik weet het zeker, die zijn van ons, bij een andere caravan nu. De mensen daar hebben een heel aantal stoelen buiten staan allen hetzelfde en twee stoelen (die van ons) die helemaal anders zijn. Okeej, de mensen zijn er niet, de receptie regelt het verder. Ik ben helemaal vier op Harmen dat hij ze gevonden heeft. In de middag worden de stoelen gebracht en een nieuwe stapel hout krijgen we later. Kinderen van de desbetreffende caravan zouden de stoelen en het hout voor gratis mee te nemen hebben aangezien. We zitten op de invalidenlek op een kruispunt van de camping, iedereen kent ons kun je stellen. Dus er waren velen die meedachten, wisten van de stoelen etc. Grappig hoor. Er werd behoorlijk meegeleefd met onze stoelensoap, mensen lieten ons weten dat het uitgesloten was dat er op campings gepikt werd. En zo stond Harmen biertjes te drinken met nieuwe vrienden en kregen we een stoel te leen van de buurman. Toen de stoelen eenmaal terug waren werd er door de vrouwen van de buurmannen gejuigd. Iedereen was blij.
Toen we deze middag naar het strand gingen hebben we het lot niet getart en hebben alles netjes opgeborgen. Heerlijke middag aan zee. Amelie lekker in de blub aan het spelen, gooien met zand naar haar Mamma en rennen voor de golven zijn favoriet. Bauke rent en vliegt en heeft vandaag de zee duizend maal gevangen in een emmertje om haar vervolgens in een poel te werpen. Amelie onderhield de poel en dribbelt driftig mee. Thuis weer een heerlijk maal, zwemmen en naar bed. Morgen knallen we weer door.

Harmen en Anne

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!