We zijn er

Door Ted Ober - A long time ago

We zijn er, althans de eerste etappe zit erop. Als je eenmaal gewend bent aan de roadsigns, en de gesteldheid van de wegen, en het rijgedrag van de amerikanen, openvallende zijdeuren, falende GPS systemen, de warmte, had ik al gezegd de wegen? Enfin het is een belevenis. De KOA site is een oase tussen de bomen kan ik wel zeggen en het aankoppelen van een camper is echt met 2 vingers in de spreekwoordelijke neus te doen, zeker als je al wat ervaring hebt met caravans.

De rit ging zeker het laatste stuk door Mariposa country over wegen waarvan ik vermoed dat deze in nederland het predicaat weg niet meer krijgen. Mannen willen het hebben maar niet op de weg, een wasbord. Het leek wel een testbaan voor schokbrekers :-)

Ik ben blij verrast te zien dat de harddisk van mijn netbook het in ieder geval overleeft heeft. Anders was het toch wel even lastig geworden voor de rest van de route.. :-)

Gisteren zijn we met een tandem de Golden Gate brisge in SF opgeweest. Een echte uitdaging, al was het alleen maar omdat met een tandem door de wandelende menigte nogal lastig is! We waren 's ochtends voreg opgestaan om een van de eerste cable cars richting Fishermans Warf te nemen. Wat een dingen zijn dat. Echt briljant hoe ze daar op zijn gekomen. Laat een paar kabels onder de grond doorlopen, hang er met een soort slipkoppeling een tramachtige kar aan en je hebt als eerste stad in de wereld een public transport systeem met zero emission aan het eind van de 19e eeuw.

Pier 39 is een absolute aanrader! lekker gegeten en naar de zeeleeuwen, alcatraz en ondergaande zon in de SF bay zitten kijken. Bij de weg Acatraz is Pelikaan in het spaans en die zie je er volop! (dat wist je vast niet hè :-)

Ben benieuwd of we erin slagen om morgen in Yosemite nog een plekje te vinden....

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!