Never trust your GPS

Door Ted Ober - A long time ago Vanuit  Zion national Park zijn we via de fameuze tunnel naar Bryce canyon gegaan. Er was helaas geen plaats meer bij Ruby's RV park (althans geen full hook-up, en om nou 31 $ te betalen voor dry camping ging mij te ver), maar in Tropic hebben we een plekje gevonden op de Pioneer RV site (25$ voor een full hook-up). We waren de enige totdat rond 9 uur 's avonds een ander nederlands stel naast ons kwam staan. Een geheel nederlandse kolonie ;-) met z'n 2-en.
 
Bryce Canyon was fantastisch. In het echt veel mooier dan de foto's op internet (die toch al geen slecht beeld geven) vooral de Navajo loop trail is een aanrader. Werkelijk een prachtige tocht van goed een uur die niet al te vermoeiend is. Kijk voor een impressie op http://picasaweb.google.nl/ted.ober/DropBox

de volgende dag naar  Lake powell zou maar 94 mijl zijn. Tenminste als je goed oplet wat je intikt in je GPS. Mappoint 2009 heeft ook onverharde wegen en schroomt niet je hieroverheen te sturen. Gevolg vele uren later zaten we hopeloos vast in wat heette 'hole in the rock road'. Probleem was eerder dat er geen road was maar slechts een dirttrack, na 11 mijl moesten we volgens Mappoint afslaan. In de hoop dat dit zou leiden tot een geasfalteerde weg zijn we maar doorgereden.  Niet goed dus. De weg begon al hoopvol met een bordje 4-wheeldrive only. Alsof dat niet genoeg was stond er nog geen mijl verder een bordje 'impassable. Road washed away by river'. Dat zal wel dacht ik. Maar inderdaad was een mijl verder de weg gewoon.... weg, en kon ik de RV met geen mogelijkheid meer keren. Op de 'reverse cam' en op gevoel heb ik de RV teruggereden (achteruit naar een plek waar ik kon keren)  en hebben we de route maar terug gereden. zo'n 15 mijl over wat zich nog het beste laat beschrijven als een wasbord van steen en zand. Al mijn vullingen zitten los en ik heb geen last meer van nierstenen ;-) Ook een alternatieve route via Boulder bleek geen succes. Bijkomend voordeel hier was echter wel dat we terechtkwamen bij kiva koffeehouse. Hier waren we anders nooit terechtgekomen en hadden we een heerlijke cinnamon crumble pie gemist
http://www.kivakoffeehouse.com/


Uiteindelijk hebben we zo'n 100 mijl omgereden denk ik, maar ja, we hebben wel een stuk van  Utah gezien wat normaliter geen toerist ziet, en dat is ook wat waard!

Inmiddels zit ik op een RV site in Page dit stukje te tikken en hebben we ook dit avontuur weer overleefd. We zijn over een van de grootste dammen van de VS gereden de Glen canyon Dam. Deze voorziet heel Page en omgeving van stroom. Foto's volgen later. Kim zit te springen om haar MSN te kunnen lezen..
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!