Grand Canyon, 3 dagen is te weinig...

Door Ted Ober - 28-07-2009 08:13

Maandag 27 juli,
 
Riemen om en gaan!
 


Dat is ongeveer de vrije vertaling van de amerikaanse toelichting op het helikoptervliegen. En wat een ervaring was het. Kim had de mooiste plek van allemaal, voorin  naast de piloot. Maar het uitzicht was eigenlijk vanuit alle plaatsen heel goed. De vlucht over de grand Canyon verliep soepel en zelfs nietvlieger numero uno (Fernanda) had na de eerste 10 minuten de smaak te pakken. 
De 3 dagen in het grand canyon gebied zijn omgevlogen. Gisteren zijn Fernanda en ik 's avonds naar de ondergaande zon gaan kijken op Yaki point. Uiteindelijk hebben we de laatste bus terug genomen (en toen was het al behoorlijk donker). Overdag was het 'stervensdruk' geweest met toeristen (onder andere naar Hermits rest) maar nu stonden we uiteindelijk met z'n 2-en op de rand alleen naar de sterren te staren. Een unieke belevenis.
 
De dag ervoor was ik zelf al naar de 'rim' gegaan om foto's van het onweer te maken. Toen stond ik daaar helemaal alleen, althans dat dacht ik. Totdat ineens iemand tussen de rotsblokken vandaan kwam. Het bleek een ranger die net als ik aan het 'lightninghunten' was. Het leverde uiteindelijk een leuk gesprek op met voor mij veel nieuwe inzichten in het ontstaan van wat men lokaal de monsoons noemt.


 
Sowieso zijn alle mensen hier erge vriendelijk en informatief of het nu de buschaffeurs (Gary T., Ron en Alan you are great guys :-) ) of de rangers zijn. Stuk voor stuk trots op het park en terecht. Helaas kun je hier niet voor eeuwig blijven.....

Vandaar dat we na de helicoptervlucht met de RV richting Kingman zijn gereden. vlak na Ash Fork ben ik de I-40 afgedoken en heb de roemruchte route 66 opgepikt. Buiten Seligman was er niet veel te beleven. Hoop dat hier morgen verandering in komt. Dan gaan we naar Oatman. Een plaatsje eerder al aanbevolen door Gary T. Nu zit ik in Kingman op een hele gezellige KOA kamping dit stukje te tikken. Deze KOA is kleinschalig en heeft een aantal vaste bewoners. Vanavond gesproken met een aantal 'locals'. Mooi volk, bijzondere ijsjes wel. Ooit gehoord van een Rootbeer float? Moet je toch eens proberen......... 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
5 oktober infodag Texas Style
met rodeostier en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan