28 juli

Door Ted Ober - A long time ago

Log 28 juli

Inmiddels is het al veel later, 6 augustus om precies te zijn. Maar toch om het reisverhaal af te maken..... Vanuit Kingman zijn we na een olieverversbeurt (waarover straks meer) richting Oatman vertrokken.
 Oatman is beroemd om de wild Burros (ezels). Deze zijn achtergebleven nadat de goudmijnen op basis van een politiek besluit werden gesloten omdat deze niet rechtstreeks bijdroegen aan de 'War-effort'. Zo ging dit stadje in een aantal jaar van 5000 naar slechts 46 inwoners. De lastdieren zouden in eerste instantie worden afgemaakt maar werden na protesten van de miners de heuvels 'ingestuurd'. Waarbij de overheid dacht dat moutainlions, coyotes of barre omstandigheden de ezels wel zouden uitroeien..... Niet dus. Onderweg nog gestopt in Cool Springs (een coole 110 Fahrenheit, dat wel) waar een leuk shopje zat met Route 66 'prullaria' (waaronder route 66 rootbeer). De weg van Coolspings is een winding road met 104 bochten, en weinig ruimte voor een 'vette' RV (langer dan 30 ft was ook verboden). 

Terug naar Oatman. een geweldig over de top oud mijnstadje met curieuse inwoners en evenzoveel ezels (niet allemaal op 4 poten).
We hebben er een hele leuke middag doorgebracht en zijn daarna via een dustroad doorgereden naar Barstow. Een nietszeggende KOA plek gezocht om de volgende dag af te kunnen reizen naar Anaheim. We liggen nog steeds 1 dag voor op schema.

Anaheim, was een uurtje rijden. De Anaheim RV village op voorhand gebeld om te checken of er al een dag eerder plek zou zijn. Met een 'upgrade' kon dit wel. Uiteindelijk daar aangekomen hoefde ik alleen voor de extra dag de hogere prijs voor de geupgrade plaats te betalen dus dat viel weer mee. Leuke praktijkvraag: Hoe herken je de nederlander in het buitenland? Hij vraagt altijd om de outletcenter waar 'shopping cheap' is (herhaaldelijk meegemaakt, en dan vinden wij het nog gek dat we in het buitenland als vrekken bekend staan ;-))

De RV site ligt op loopafstand van Disneyland, onze bestemming voor de komende 4 dagen dat overleven we wel...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!