2 augustus

Door Ted Ober - A long time ago

2 augustus LA en Hollywood

Vandaag vanuit Anaheim vertrokken. De weg naar LA is druk en slecht, het wegennet in Amerika is ongelooflijk slecht onderhouden. Ik klaag nooit meer over de wegen in Nederland. In LA aangekomen zijn we op zoek gegaan naar het 'Hollywood' teken. Voor zij die dit nog niet wisten. Dit bord was ooit bedoeld als reclame voor een nieuwbouwwijk genaamd Hollywoodland. Het 'land' deel is er afgevallen en het restant is een eigen leven gaan leiden.


 

Met een RV parkeren in een Metropool is nog niet zo makkelijk maar na wat onderhandelen kun je snel wat dollars winnen 30 dollar in 10 minuten om precies te zijn ;-)

Eerst maar een songtekst beleven. Loudon Wainwright verhaalt in zijn song 'Here comne the choppers' over de miracle mile van LA en de La Brea tarpits. Ik heb de song opgezet toen we hierheen reden en het is wel grappig om ineens door een song te rijden. 'Disater takes place on the miracle mile, they're strafing Ralphs attention shoppers, here come the choppers! En inderdaad halverwege de miracle mile kom ik langs warenhuis Ralphs... Grappig.

De La Brea tarpits stinken geweldig. In deze teerputten komt olie en natuurlijk gas omhoog borrelen en zijn verschillen dierresten gevonden die in het naastgelegen museum worden tentoongesteld. De stenen mammoet die zijn doodstrijd tegen het teer voert is 'indrukwekkend' maar de geur is dit nog meer.....


 

Terug naar hollywood boulevard. Na het eerdergenoemde onderhandelen de RV geparkeerd en op Hollywood Boulevard de walk of fame een stukje afgewandeld.

 De sterren zijn tegenwoordig gewoon voor 25000 dollar te koop. En als je door de ballotage heenkomt hoef je echt geen ster te zijn om er wel bij te liggen. Zo gaat de glans er wel een beetje af. Na een cheesy startour in een even cheesy busje houden we het wel voor gezien en zetten we het via sunset boulevard op een rijden richting Malibu, onze overnachtingsplek voor vandaag. Vlak aan het strand met ruisende golven onder de sterren zitten eten en vervolgens alle ramen open van de RV om de zee te horen...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!