Beren

Door Frits, Marjo, Harry en Anoek - A long time ago
Hiep hiep hoera. Bruintje beer in beeld. Tijdens een berenboottochtje op de Blue River nabij Clearwater hebben we ’s morgens 4 zwarte beren gezien. Wat een belevenis. Wat indrukwekkend. Ze wandelden rustig aan de waterkant wat heen en weer en trokken zich niks aan van die vreemde gasten op het water, die daar wat dobberden. Toen het bootje de kant raakte en bruintje naar beneden kwam, maakten we toch maar dat we wegkwamen. We hoorden hem snuiven. En het maakte de dag direct al helemaal goed. Het was fascinerend hoe de ogenschijnlijk lieve beestjes daar rondliepen. Volgens de dames was de aaibaarheidsfactor van de beesten zelfs erg groot. We hebben er de hele dag nog over gesproken.
 Het was een lange rit van Clearwater naar Whistler. Tijdens de rit zagen we opeens bruine wolken (bosbrand?) boven de bergen uitkomen. Het was toen nog wel ruim een uur rijden voordat we de brand ook werkelijk zagen. Het was angstwekkend om te zien. Helikopters vlogen af en aan met grote waterzakken die boven de brandende bomen werden geleegd. Het water werd uit de rivier “geschept”. We hadden toen schaduw van rookwolken die voor de zon langstrokken. Ook werden hele grote tankwagens met water richting brand gestuurd. Er geldt een algeheel verbod op open vuur in onze omgeving. De parkwachter kwam al twee keer vertellen dat we niet mochten vuurtje stoken op onze firepit.
Het is hier erg warm. En zelfs Marjo zit in de schaduw. Anoek verbaasde ons door met kleren en al in het water te springen. Om af te koelen volgens Anoek. We zijn blij met de zon, maar een onsje minder, wat de temperatuur betreft, zouden we niet erg vinden. En wat zijn we blij met de airco in de camper.
We hadden een rustdag gisteren. De geplande wandeling van 11 kilometer vonden we met deze warmte even te veel van het goede. We hebben boodschappen gedaan en daarna de koelte van het meer bij Whistler opgezocht. Lekker lui in de schaduw gezeten, waarbij Anoek weer de verkoeling van het water opzocht (deze keer met bikini zoals het hoort).


In de berenboot op weg

Bruintje komt uit het struikgewas tevoorschijn


Mot je wat?


De dames vinden de aaibaarheidsfactor hoog


Anoek zoekt de koelte op


De zon schijnt dunnetjes door de rookwolken van de bosbrand
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.