Vancouver Island

Door Frits, Marjo, Harry en Anoek - A long time ago
Na een tocht van 1½ uur met onze 10 meter op de ferry zijn we inmiddels op Vancouver Island aangekomen. Alsof je naar Terschelling vaart, maar dan anders.
De eerste pleisterplaats was Campbell River aan de oostkust van waaruit we een boottocht hebben gemaakt door de Johnstone Strait op zoek naar ‘killer whales’ (orka’s). Het was een behoorlijk eindje varen en we hebben onderweg wat zeedieren gezien; zeehonden, dolfijnen (alleen maar in de verte) en een stelletje bald eagles (Iman, hoe vertalen we dit?). Na 2½ uur op volle snelheid over het water te hebben gescheurd wordt vaart geminderd en hebben we onze eindbestemming bereikt; de Robson Bight, een reservaat speciaal ingesteld voor de bescherming van orka’s. In de verte zien we inderdaad wat vinnen boven het water uitsteken. In deze baai mogen we helaas niet varen en is een regel ingesteld dat vaartuigen minimaal 100 meter afstand tot de orka’s moeten bewaren. Het ziet er niet naar uit dat we nog dichterbij gaan komen. Dus de verrekijker en de telelens komen goed van pas! In deze baai leven diverse families en we zien inderdaad allerlei groepjes zwemmen. We kunnen ze goed horen en zien ‘spuiten’ en de hydrofoon laat ons de geluiden van de orka’s onder water horen.  Erg bijzonder om deze dieren zo te kunnen zien en horen! En we hebben er wederom prachtig weer bij, het was een dag eerder 37 graden in Campbell River.
Inmiddels zijn we aan de westkust van Vancouver Island aangekomen. Onderweg hebben we een prachtig bos bezocht, Cathedral Grove, hier zijn woudreuzen te bewonderen van 800 jaar oud! Ondanks het feit dat er in dit land, als we de berichten mogen geloven, diverse warmterecords zijn gebroken is het hier in Tofino aan de Pacific Ocean behoorlijk fris. Het is bewolkt en nog geen 20 graden. Onbegrijpelijk! We hebben een paar mooie wandelingen gemaakt hier in het Pacific Rim National Park. Op het strand ontdekten we zeeanemonen en enorme zeesterren! En een eilandje voor de kust lag vol met zeeleeuwen. Ook hebben we hier een gematigd - dus geen tropisch - regenwoud bezocht, het schijnt hier 220 dagen per jaar te regenen (we snappen nu ook waarom in het hele land de zon schijnt en hier niet). Dit bos deed ons aan een echte ‘jungle’ denken en was behoorlijk indrukwekkend. Het strand, tsja geen wit zand en blauw water, maar wel een heel eigen aanblik en nogal mystiek met de flarden mist die er hangen.
Morgen zoeken we de zon weer op. Dan gaan we naar de stad Victoria op het zuiden van dit eiland. De dag daarna zet de ferry ons weer over naar het vaste land.


Orka's


Orka staart


Bald Eagle


Het strand in Pacific Rim NP


Zeesterren


Woudreuzen in Cathedral Grove


Over het plankenpad door het regenwoud


Voor Harry geen boom te zwaar
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.