Genieten

Door Frits, Marjo, Harry en Anoek - A long time ago
Calgary komt met de dag dichterbij. We verblijven momenteel op een resort in Radium Hot Springs nabij Kootenay NP. We hebben vandaag de eerste regen begroet. Aan het eind van de avond begon het te onweren. De dag zelf hadden we nog goed weer en wandelden we onder aanvoering van gids Marjo naar Sir Donald. Het was een inspirerende wandeling door een prachtig gebied met klaterende stroompjes. De gids had de route echter niet helemaal goed voorbereid want we kwamen een nogal dwingende waarschuwing voor beren tegen. Vanaf dat moment was de tocht toch wat minder leuk. Een eindje na de waarschuwing hebben we toen maar besloten dat we Sir Donald, wie bedenkt nu zo’n naam?, hadden bereikt. Dat kwam mede doordat Harry niet wilde meezingen om de eventuele beren af te schrikken. Hij wilde zijn kunsten bewaren tot het moment dat we oog in oog met onze “kameraden” zouden staan. De tocht bood een prachtig uitzicht op een aantal gletsjers, die met hun diep blauwe kleuren toch weer indruk maakten.
Overigens constateerden we vanmorgen toen we opstonden dat de lucht wat helderder was. We hopen dat met het onweer van nu morgen de sky weer de limit is.
Gisteren hebben we de Meadows in de Sky Trail gelopen in Revelstoke NP. Een prachtige wandeling op bijna 2.000 meter hoogte, waarbij de natuur ons toelachte in al z’n rijkdom. Er was slechts één dissonant. Er waren erg veel steekbeesten en om de een of andere reden vonden ze het bloed van die Europeanen wel te drinken. De naweeën: dikke bulten en jeuk. En de Azaron was even tijdelijk zoek.
Nou dit was het dan maar weer. Morgen gaan we weer naar Banff en dan maken we ons op voor de laatste etappe naar Calgary.


Wandeling tussen bloemen en muggen "Meadows in de Sky" op bijna 2.000 meter hoogte,
Marjo was dapper zonder lange broekOnder en boven: geen commentaar.
Het was echt genietenSpiegelbeeldOp weg naar Sir Donald


Waarschuwing voor beren


Blik op de Illecillewaet Glacier


 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!