18-07-2009

Door Familie van Heeren - 24-07-2009 00:16

18/07

   7 uur ging de wekker om vroeg op pad te gaan naar Wells Gray Provincial Park.

   Onderweg veel mooie bergen, bergpieken en dalen gezien, halverwege gestopt bij Mount Robsen. Deze geweldige berg lag vandaag, daar waar normaal de wolken laag hangen, te glinsteren in de zon tegen een strak blauwe hemel.

   Bij het informatie centrum informatie ingewonnen voor de rest van de reis, waarin we een wijziging aanbrengen in de route. In plaats van terug te rijden langs Mount Robsen, rijden we via de andere kant langs 100 Mile house richting Prince George en naar Prince Rupert.

   Het meisje gaf leuke informatie. Ze gaf onder andere aan dat we een kleine tocht moesten maken bij Valemount, hier kon je vanaf een uitkijk toren uitkijken naar 3 bergketens:

   We waren vroeg in Wells Gray Provincial Park en hebben een plekje bemachtigt op de Pyramid Campground. Hier is echt alles nog primitiever, want we zijn van stroment water terug gegaan naar een handwaterpomp en de WC’s zijn niets meer dan gaten in de grond om je behoefte in te doen.

   Na het installeren van de camper zijn we gaan wandelen naar de Dawson Falls en de Mushbowl. Het zijn schitterende brede watervallen.

   Vanavond hout gekocht voor een kampvuur (of beter kamprook), in een poging de vele miljarden muggen te verjagen die je hier op de zenuwen werken.

   Morgen Pyramid Mountain op en naar Clearwater Lake.

·

De Rocky’s Mountains

·

De Colombia Mountains

·

De Cariboo Mountains
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan