grand canyon

Door Damming - A long time ago

24-7

Vanochtend weer op tijd uit Page weggegaan, op weg naar de grand canyon. Onderweg nog even een trail gelopen naar horse shoe bend. Net onder Page. Daarna doorgereden naar de grand canyon. Rond de middag kwamen we hier aan in de regen. Eerst maar naar de campground. We hadden weer een mooi plekje in het bos. Intussen was de regen al verminderd. We zijn naar het bezoekerscentrum gegaan om een plan te maken, wat we zouden doen. Jarno wilde graag junior ranger worden. Dus eerst een boekje gehaald met de opdrachten, die je moet maken om ranger te worden. Daarna zijn we naar een uitzichtspunt gegaan om alvast te kijken. We hadden al veel plaatjes gezien, maar in het echt is de canyon inderdaad enorm 'grand'. Heel mooi om te zien.Ook Jarno moest hier opdrachten maken. Eind van de middag gingen we terug naar onze camper. Na het eten gingen Jarno en ik (Agnes) naar het campfire, waar een ranger een verhaaltje hield. Dit werd een kort verhaaltje omdat het weer begon te regenen. Maar Jarno had de handtekening van een ranger, want deze was nodig voor de opdrachten.

25-7

's Morgens hebben we de trail gelopen naar Ooh Aah Point. (ja, dit is geen grapje) Een mooie trail, die natuurlijk eindigde op een mooi punt.  De hele wandeling blijf je naar de canyon kijken. Het is enorm groot, diep en indrukwekkend. Na de wandeling hebben we eerst Jarno's verdiende badge en certificaat opgehaald, waarmee hij aan kan tonen dat hij junior ranger is van de grand canyhon. 's Middags om 12.00 hebben Jarno en ik een foto workshop gedaan. Heel leuk. Lekker met een dikke Canon camera rondlopen en kiekjes maken. We kregen er duidelijke uitleg bij. Aan het eind mocht je je mooiste plaatjes uitprinten. Ook worden alle foto's naar je mailadres gestuurd. Jarno had een kleinere camera en snapte niet alles van TV en AV standen en iso etc. Maar je raad het al, hij had de mooiste foto's. Bij mij was bijna alles overbelicht. Het mooiste was nog dat ons groepje een echte Gopher snake zag. Ook Jarno had prachtige foto's van deze toch best wel lange slang. 's Avonds nog met de bus naar Hopi point gegaan voor de zonsondergang. De zon ging vast ook deze avond onder, maar wij hebben er weinig van gezien. Het was weer bewolkt en regenachtig. Nog wel veel mooie bliksemflitsen gezien in de canyon en een regenboog.


26-7

Weer tijd voor een kleine verhuizing. Nu naar Monument Valley. Onderweg nog even bij desert watchtower gestopt en rondgelopen. 3 Uur Utah tijd (klok weer vooruit) waren we bij Gouldings's. Hier gevraagd of ze nog plaats hadden. Geen probleem. Paul en de kinderen zijn nu zwemmen en straks willen we nog even naar het visitor center.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!