Indianen

Door Remco, Alexandra en Marjolein - A long time ago Zondag 26 juli

Allereerst willen we Ard-Jan melden dat we al een verjaardagscadeau weten. Was er geen andere manier om met die mooie canadian Georgette in contact te komen? Gelukkig hebben jullie de campersleutels weer gevonden in het water. Veel plezier nog met jullie tocht door Canada en die 30-footer.

Nadat we vrijdagochtend om 6.25 uur de sunrise in Bryce Canyon hebben meegemaakt zijn wij inmiddels via Capitol Reef in Monument Valley bij de Indianen aangekomen. Wat een trip was dat zeg. Alle kleuren hebben we onderweg gezien. Rode rotsen, zwarte, gele, witte, paarse en oranje. Prachtig! Helaas op deze lange trip geen enkele fatsoenlijke camping tegen gekomen. Dus zijn we door gereden naar Monument Valley. Hier was de keus uit een ' full hook-up'  camping of een primitive campground in de Valley. Omdat we al 3 dagen zonder stroom en stromend water hadden gecampeerd hebben we gekozen voor de ' full hook-up'. Op deze camping (Gouldings campground) kunnen we heerlijk douchen in echte douches, wassen met wasmachines en internetten!!!

's Avonds bij aankomst hebben we in een klein theatertje een film gezien met info over Monument Valley. Vervolgens kregen we een film met John Wayne (The searchers) te zien. Vele Hollywood films (bv. Once upon a time in the West, Back to the future) zijn hier opgenomen. Dit was een bron van inkomsten voor de Indianen nadat in de jaren 30 de crisistijd was aangebroken.

We zijn gisteren het park ingegaan. Helaas is het visitor center wegens renovatie gesloten. We hebben besloten geen jeeptour te maken zoals de meeste bezoekers doen, maar we hebben weer gewandeld! We hebben de wildcattrail gelopen. Een trail van 3,2 miles rond de West Butte. Wat zijn die rotsen groot!!!!!!!!!!! De tocht duurde 2,5 uur. We hebben geen indiaan gezien, maar wel een wild paard en een kudde geiten met hond. De hond zorgde ervoor dat de geiten bij elkaar bleven. Mooi om te zien.

Vandaag vertrekken we richting Kayenta om dinsdag vervolgens in Page uit te komen bij Lake Powell.
We zijn benieuwd wat de komende dagen ons brengen.

Groetjes van ons 3-tjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!