dag 10 t/m 18

Door familie ketelaar - A long time ago  Dag 10

Vandaag zijn we op tijd vertrokken om een grote afstand te gaan rijden. Onderweg hebben we nog twee watervallen bekeken. Onderweg  iets gegeten en doorgereden naar de camping in blue River.  lekker barbecue’n bij de camper.

Dag 11

Deze ochtend zijn we om 8 uur vertrokken na een lekker ontbijtje. Vervolgens nog even inkopen gedaan en doorgereden naar de camping net even boven Jasper genaamd Pocahontas hier waren we rond 14.oo uur.                                                                                                                                                               ‘smiddags hebben we nog een route gereden richten de hot spring pools een km of 20 langzaam naar boven. Onderweg nog bij enkele viewpoints  gestopt om van het uitzicht te genieten. Onderweg nog berggeiten gezien. Op de terugweg  zijn we nog even gestopt bij een riviertje en daar hebben de kids genoten van de chipmunks die steeds bij ze kwamen.  Ze hadden dan ook lekkere kaneelkoekjes die bij deze diertjes goed in de smaak vielen. Marèl  zei  dat ze de dag van haar leven had, dus het was geslaagd. Weer terug op de camping lekker eten gemaakt en daarna nog een wandeling bij de camping gemaakt, naar een watervalletje en een oude mijn.

Dag 12

Vanmorgen hebben we uitgeslapen en zijn we rond een uur of 11 richting Jasper gereden. Onderweg hier naar toe zagen myron en marèl een coyote. In Jasper hebben we gewinkeld en lekker gegeten bij de Cantonees. Het is heel erg warm vandaag zo rond de 35 graden. We hebben dan ook een meertje opgezocht even buiten Jasper waar we lekker konden afkoelen. We zijn teruggereden naar de camping en onderweg hebben papa en marèl nog even gevist in een meer vlak bij de camping. Marèl had bijna een hele grote vis gevangen maar helaas ontsnapte hij net voordat ze hem aan de kant had. Jammer hoor. Daarna niets meer gevangen.

Dag 13

Vandaag zijn we om half 7 opgestaan en om 7 uur vertrokken om de Icefield route te gaan rijden van Jasper naar Banff.  Na zo’n 20 km hebben we de athabaska watervallen bekeken, heel breed en met donderend geweld kwam het water naar beneden. Een indrukwekkend schouwspel dus. Daarna hebben we ontbeten in de camper. Vervolgens bij nog enkele viewpoints gestopt om rond te kijken.                   Het volgende punt was ; Colombia Icefield, een enorme ijsmassa , een soort gletsjer die toch wel verontrustend kleiner wordt in de loop der jaren. Ze verwachten zelf dat er over 100 jaar helemaal geen icefield meer is.  Dit eigenlijk alleen door de opwarming van de aarde.                                            Onderweg hebben we nog een zwarte beer gespot, maar was te gevaarlijk om te stoppen voor een foto.                                                                                                                                                                       Tegen half 8 kwamen we op de camping aan in Lake Louise, hier blijven we drie nachten. Heerlijk allemaal even douchen en toen naar een voorstelling op de camping over beren, het verschil tussen zwarte en grizzly en leuke filmpjes  ervan. Weer veel  geleerd dus en  een grote opkomst was er.

Dag 14

Rond half 10 opgestaan en op het gemak lekker buiten een ontbijtje genuttigd. Daarna richting Lake Moraine gereden. Echt je weet niet wat je ziet, zo blauw is het water hier. Super gewoon.  Wel weer heel warm vandaag. Maar desondanks wel weer genieten dus. Myron heeft hier wat kaartjes gekocht voor vriendinnen en een armbandje. Van hieruit weer teruggereden naar de camping en wat gegeten.  Even lekker niets doen op de camping en ’s avonds nog naar Lake Louise gereden, het was nu wat minder warm dus wat aangenamer om er rond te lopen.  Ook dit meer weer heel blauw maar viel minder op omdat het al wat later was. Nog in een superdeluxe hotel gekeken en in de kleine winkeltjes. Hier kon je je geld wel kwijt. Jeetje wat een prijzen. Maar wel prachtige dingen natuurlijk. Op de terugweg nog even in het dorp iets gedronken met z’n allen en toen op de camping in de camper nog met z’n allen de film eurotrip gekeken.  Echt superleuke film.

Dag 15

Vanochtend zijn we rond half negen richting Banff gereden. Onderweg  nog enkele dingen bekeken.  Zoals de spiraaltunnels voor de treinen die door de bergen lopen. Deze zijn speciaal aangelegd in de berg om het hoogteverschil te overbruggen.  Daarna nog bij de kicking horse rivier gekeken, hier was een natuurlijke brug over het water te zien best gaaf. Vroeger  liep het water eroverheen en nu heeft het z’n weg gevonden er tussendoor en is zo uitgesleten dat het net een brug lijkt die over het water ligt. Daarna lekker ‘ontbijtje’ in de camper. Vervolgens bij het emerald lake gekeken en daarna bij de Takakkaw Falls dit is een van de hoogste watervallen van canada zo ongeveer 235 meter hoog. Dit was echt heel indrukwekkend. Normaal zijn in deze periode de watervallen niet op volle sterkte, maar omdat deze waterval wordt gevoed door twee gletsjers is deze dus volop ‘in bedrijf’. Verderop hebben we nog bij een rotspartij geklommen daar waar twee riviertjes samen komen. Volop water dus en de kids druk aan het klimmen. Volop genoten  dus weer.

In Banff aangekomen hebben we even rondgereden en wat viewpoints aangedaan. En nog bij de hoodoos gekeken.  Als je niet weet wat dat is zoek het maar eens op via google of zo. Verder nog even winkeltjes gekeken, niet zo lang want het was weer eens heet vandaag. Dus net buiten banff nog even afkoeling gezocht in een meertje. Na deze verfrissing zijn we terug gereden om iets te gaan eten in Tony’s Roma  ribhouse. Dat was genieten. Heerlijke ribbetjes om je vingers bij af te likken. Na het eten nog even terug in een van de winkeltjes waar myron een leuke jas had gezien en nog twijfelde of ze hem wilde gaan kopen. Na lang wikken en wegen (weegschaal) toch gekocht. En we moeten toegeven echt supergaaf. Hierna moe en voldaan terug naar de camping.

Dag 16

We zijn om half acht vertrokken vanmorgen en de kids lagen nog lekker te slapen. Eerst een aardig eindje gerede

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!