1e week Canada

Door Nico van Eijk - A long time ago hallo allen,

Vanuit een tuinhuisje op een camping in Nanaimo, Vancouver Island, eindelijk weer een berichtje van ons vanuit een warm en zonnig Canada. Eindelijk hebben we dan weer eens WiFi (helaas is dit nog niet echt standaard ingeburgerd hier).

Na aankomst in Victoria zijn eens een dagje in deze stad gaan rondtrekken. Prachtige havenstad met, jawel, midden in de haven een watervliegtuig taxi- en landingsbaan, lekker toeristisch. de temperatuur in deze stad was voor het aangename iets te hoog... maar goed niet klagen hè, want de zon schijnt.Donderdag zijn we weer gaan trekken met de camper (Jesse heeft ook nog lekker gereden). Dit keer hadden we een camping bij Sproat Lake.
Dit was echt kamperen. Je behoefte doen in een gat in de grond en verder naast een firepit geen enkele voorziening, back to basic. Qua camping was dit er wel een om in te lijsten, midden in de natuur (jammer van de muggen)!!!!Na een warme en klamme nacht zijn we vrijdag doorgereden naar Ucluelet, een plaatsje aan de westkust. Toen we hier aankwamen was de gevoelstemperatuur vergeleken met de oostkust zo'n 10 graden frisser. tijdens het rondtrekken in de regionen hebben we heel wat wildlife gezien, varierend van herten, bald eagles en een echte orka (nou ja, de vin en een ontluchting van dat bakbeest, maar toch...).
Zaterdag was er groot feest, Marjanne werd 24 jaar (lekker jong hoor). hiep hiep hoera!!!!

Zondag hebben we nog even de wind getrotseerd op het strand, waar het overigens bere koud was (zonder beren dan ;) ). Holland helaas ook verloren, wat een beroerde scheids, maar dit terzijde.

Inmiddels zijn we aangekomen in Nanaimo voor een overnachting. Morgen gaan we weer met de ferry naar het vaste land om daar te gaan trekken.

Nog even de camper omschrijving: groot log en best wel relaxed. Hier een fotootje van ons slagschip en oordeel zelf.


Een groet vanuit een zonnig Canada en tot de volgende blog (hopelijk dan wat sneler als de wifi dit toelaat).

greetz

fam van Eijk

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!