op weg naar de Rockies

Door Nico van Eijk - A long time ago Familie en vrienden,

Hier nog een bericht van ons vanuit het zonovergoten Canada.
Op dit moment zijn we neergestreken in Salmon Arm op een camping voor een overnachting.
na vandaag heben we nog één overnachting voordat we de Rockies ingaan.

Na aankomst op het vaste land zijn we dinsdag doorgereden naar hope. Hier hadden we een mooie camping. Gesitueerd tussen snelweg en spoorweg, de snelweg was niet te horen de treinen soms maar al te goed. Het galmt ook nog eens lekker tussen de bergen. O ja, Laurens was ook jarig HIEP HIEP HOERA al weer 22 jaartjes en nog steeds een kind......

De volgende dag hebben we eerst wat uitstapjes gemaakt. Eerst naar Hell´s Gate. Dit is een vernauwing in de Fraser River waardoor het water hier heel hard stroomt. Om de zalm te helpen de rivier op te zwemmen hebben zie hier een sluis gemaakt voor de zalm waar het water slechts 5 km-uur stroomt.Vanuit hier zijn we doorgereden naar de hope slide. Dit is een berg waarvan een deel is afgegleden op een snelweg en een volledig meer heeft gedempt. Na deze toeristische atracties zijn we doorgereden naar onze overnachting in een provincial park. Dit is back to basic. Zonder enige voorziening weer lekker overnachten.


Jammer van al die muggen.

Donderdag zijn we aangekomen op een overnachting valkbij Penticton. Lekker rustige camping, met een golfbaan en een uitstekend restaurant met heerlijke burgers. Jesse heeft eindelijk weer eens goed gegeten, het waren patatjes.......

Vandaag hebben we tijdens de rit naar de overnachting even lekker gezwommen in het Okanagan Lake met lekker verkoelend water. Jesse ging als eerste en was er niet meer uit te slaan.Vervolgens konden wij niet meer achterblijven, dus ook de kou getrotseerd. Uiteindelijk best verkoelend.

Morgen nog één overnachting en dan zitten we in de rockies. Waarschijnlijk zonder internet en bereik, dus voorlopig was dit de laatste blog tot ergens in Edmonton.
Wij gaan nog ff lekker beren spotten en verder genieten.

Groetjes van ons allen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!