Rockies & Edmonton

Door Nico van Eijk - A long time ago

Beste FamFriends,
 

We zitten inmiddels in Calgary op onze laatste camping van de vakantie en dus nog even een berichtje nu we voor het eerst sinds voor de Rockies weer wifi hebben *zucht*.


Lake Louise

De eerste plek die we bezocht hebben in de Rockies was Lake Louise waar we drie nachten gestaan hebben. We stonden die dagen op een camping waar we een mooie plek hadden praktisch aan de Bow River.Het water was dusdanig koud en wild dat zwemmen hier niet echt een optie was. Dus alleen steentjes gooien. En als het op stenen gooien aan komt dan leert Jess het meteen van de besten  Hij de kleintjes, wij de grotes.

 

In de tijd dat we op die camping stonden hebben we Banff, Lake Louise en Moraine Lake bezocht. De foto hieronder is van Moraine Lake en niet van Banff omdat we daar het beroerdste weer evar hebben gehad en dat hoeft niet iedereen te weten.Jasper

Vervolgens zijn we verder gereden naar Jasper wat een dusdanig mooie rit is dat we er een hele dag over gedaan hebben en diverse malen gestopt zijn bij meren, gletsjers en andere highlights. De foto hieronder is van het Peyto Lake wat één van de stops was.


 

Hoewel het weer zo nu en dan te wensen overliet in Jasper was het wel een geweldige plek. We stonden op een camping waar ze een plek of 700 hadden die allemaal midden in een bos lagen met alle gevolgen van dien:


De eerste plek links op de foto was de onze

Op dag twee in Jasper zijn we naar Maligne Lake gegaan waar het weer, helaas, naatje was. Toch hebben we qua beesten wel het hoogtepunt van de vakantie gehad. Iedereen zat min of meer met tranen in de ogen omdat we nog steeds geen beer gezien hadden. En dan rij je op een lullig weggetje ergens in een bos, en dan zie je langs de weg opeens een zwart, donzig ding een struik killen...AHW!


Edmonton

Afgelopen vrijdag zijn we naar Edmonton vertrokken om Pa z'n ouwe hangplekken uit te checken. Dat hebben we zaterdag gedaan in onze rental “Mini”-Van. Toen we bij het laatste huis van de fam Van Eijk kwamen zijn we opeens een boel te weten gekomen over wat er allemaal met dat huis gebeurd is. Dat verhaal horen jullie nog.


Die middag hebben we West Edmonton Mall nog aangedaan. Feitje: "West Edmonton Mall is the largest shopping mall in North America and the fifth largest in the world." 570.000 vierkante meter, meer dan 20.000 parkeerplaatsen en meer dan 800 winkels/eettenten/etc. Alles erop en eraan dus. Daar hebben we de middag lekker vertoefd.

Calgary
Inmiddels zitten we dus in Calgary, onze laatste stop. We hebben vanavond alles ingepakt en we leveren morgen middag om ongeveer 13.00 uur de camper in om vervolgens om 18.05 te vertrekken richting Amsterdam met KL678.

Groeten en tot dinsdag!
Fam Van Eijk

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!