Brooklyn, china town en central park

Door Mariska & Brend - A long time ago Hoi Allemaal,

De 4e dag in New York! We lopen wat af zeg. We hebben bijna geen voeten meer over en de rug is ook niet meer wat het geweest is. We hebben ieder stap geteld en dit is het resultaat:

Donderdag: aankomst, geen informatie.
Vrijdag: 34328 stappen gezet en 28,7 km gelopen.
Zaterdag: 27248 stappen gezet en 22,0 km gelopen.
Zondag: 21295 stappen gezet en 17,3 km gelopen.

Voor mensen die sinds de lagere school geen avondvierdaagse meer hebben gelopen vinden we dat we best een prestatie hebben geleverd ;-). Maar goed, even terug naar gisterenavond.

De planning was om naar een broadway musical te gaan, maar er stond een heeeeeeele lange rij voor de ticketbox en diegene waar we naar toe wilde gaan (the lion king) was daar niet meer te koop. De kaartjes waren best prijzig voor een gokje op een andere, onbekende musical. Dat hebben we dus maar niet gedaan. Uiteindelijk hebben we kaartjes gekocht voor een standup comedy voorstelling welke, achteraf gezegd, echt heel leuk was. 

Na de comedy wilde nog even new york bij nacht zien en waar kan dat beter dan vanaf de 76e verdieping. Dus op naar de Rockefeller tower met een mooi uitzicht op o.a. times square:


Daarna weer richting hotel kamer.

Vandaag stond op de planning brooklyn met de brooklyn-bridge, china town en lekker bij komen in central park.

Omdat we al zo veel hadden gelopen besloten we een metrocard te kopen waarop we onbeperkt konden reizen vandaag. We hadden tip gekregen om de metro te pakken naar brooklyn en dan over de brooklyn bridge te lopen, terug naar manhatten. De brooklyn bridge en het uitzicht zijn beiden erg mooi. De brug is wel een oude brug en je loopt over houten planken het water over. Links en rechts en lager gelegen razen de auto's langs en tussen het hout door zie je het water. Nu maar hopen dat ze niet 1 plankje zijn vergeten te onderdhouden.Na de brooklyn bridge met de metro richting china town. Je waant je echt even in china. Alles staat in het chinees aangegeven. Zelfs de mcDonalds. China town is erg druk, veel chinezen (natuurlijk :-s) maar ook heel veel toeristen. Overal zijn er kleine winkeltjes waar je heel veel nagemaakte spullen kan kopen. Ook zijn er veel winkeltjes waar je kan eten, dit stinkt wel heel erg dus en zag er niet echt fris uit. In china town eten hebben we dus maar niet gedaan.Na china town was de volgende bestemming central park. Een heel groot park in hartje manhatten. De drukte die je in de stad vindt, vindt je niet in central park. Veel mensen liggen hier lekker bij te komen, beetje lezen, beetje sporten, alles kan hier. De herrie van het verkeer heb je hier niet en dat was wel even heel lekker. Met zijn 3-en hebben we hier even lekker in het gras gelegen met een boek er bij en Andreas had nog de puf om een stukje hard te gaan lopen.Morgen vertrekken we uit new york. We gaan met de taxi naar het vliegveld waar onze huurauto klaar zal staan en dan gaan we beginnen aan een nieuw avontuur: Washington!!
We hopen dat we daar ook net zo makkelijk kunnen internetten als hier om jullie op de hoogte te houden. We laten in ieder geval zo snel mogelijk weer iets van ons horen.

Tot snel vanuit Washington!

Groetjes,

Brend en Mariska

www.tboek.nl/gastenboek/brendmariska
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!