The great smokey mountains

Door Mariska & Brend - A long time ago Hoi Allemaal,

Hier gaat alles nog steeds erg goed. Vanmorgen weer vroeg uit de veren om er een leuke dag van te maken. We willen geen moment missen dus echt uitslapen is er nog steeds niet bij. Het vroege opstaan werd ook beloond. Onderweg naar het ontbijt werden we geroepen door een medewerker van het hotel. Echt vlak bij het hotel liep een behoorlijke beer rond. Wat een stoer gezicht was dat. Helaas hebben we hem niet scherp op de foto gekregen. De beer liep nog in het bos wat nog wat donker was voor de foto. De hotel medewerker zei dat de beer iedere ochtend even langs komt, waarschijnlijk om in de container te snuffelen die er staat, dus we gaan morgenochtend weer even kijken, Het blijft indrukwekkend om een beer in het wild te zien en ook zo dicht bij!!! We zijn voorzichtig en deze beren eten voornamelijk groenvoer, insecten en container-hamburgers. No worries ;-).

Na het ontbijt zijn we richting kabelbaan gegaan om het wat hoger op in de bergen te zoeken. We wilde nu toch wel eens weten waar dit gebied zijn naam aan heeft te danken:Op de achtergrond zie je wel een beetje de mist die hier schijnbaar altijd wel hangt.
Verder was er boven op deze berg niet zo veel te doen dus snel weer naar beneden.

Gattlinburg zelf is net een grote kemis. Er is veel te doen, veel speelhallen, rare musea, veel souvenir winkeltjes, heel veel te eten en ....... midget golf. Je kan hier heel veel midgetgolfen. Hier maken ze dan ook een hele attractie om heen. Dat moesten we mee maken en zijn dan ook gaan midget golfen. Na 18 holes te hebben gespeeld (36 holes was ook een optie) bleek Quinta toch wel de beste midgetgolfster van ons vieren.

Aangezien Quinta en Andreas vandaag richting de zus van Quinta vertrekken en wij hier achter blijven wilde we nog even gezellig met zijn vieren wat eten en een cocktailtje drinken in het hardrock cafe. De glazen van onze cocktails mochten we als souvenir mee naar huis nemen. Hierna zijn we terug gegaan naar het hotel en zijn Quinta en Andreas vertrokken. Die zie we aanstaande donderdag weer in Miami.

Wij hadden nog een hele avond te goed hier en na even bij te zijn gekomen op hotelkamer besloten we met de andere kabelbaan weer naar boven te gaan. Deze kabelbaan gaat hoger dan de vorige en geeft echt een heel mooi uitzicht over de bergen:Bovenaan de berg was weer van alles te doen. Zo wisten wij nooit dat er echte knuffelberen bestaan. We dachten altijd dat "knuffelberen" een uitdrukking was maar ze bestaan, uniek op de wereld:Morgen wordt weer een dag van reizen en vertrekken we naar Charleston. Dit ligt op 6 uur rijden van hier. De planning is dan om rond 6 uur te vertrekken om zo min mogelijk drukte te hebben en daar nog lekker op tijd aan te komen. We blijven daar maar 1 nachtje en willen ook daar nog wel even aan sightseeing doen.

Hopelijk morgen avond ook weer internet om jullie op de hoogte te houden.
Hier is het nu 22:56 uur, snel tijd om te gaan slapen.

Groetjes,

Brend en Mariska


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!