medailles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Door Henriette & Dominique - A long time ago
Het is nu hier vrijdagavond en we hebben de 2 medailles net weggelegd……. Henriette heeft 2x zilver gewonen in de damesenkel en de damesdubbel. Jaja, zoals je leest is er geen medaille door ons gewonnen in de mix. Zoals een oud wijsheer vast wel heeft gezegd;
Al het gevaar komt uit het oosten……. Die Aziaten zijn vreselijk vriendelijke mensen maar ze kunnen ook vreselijk goed badmintonnen. Dominique kan terugkijken op een heel geslaagd toernooi maar wel zonder medailles. In de herenenkel was een man uit Taiwan te sterk (21-19 en 21-15). In de mix hebben we verloren in de kwartfinale van de latere winnaars uit Hong-kong. Er word hier trouwens met een shuttle gespeeld die in NL vrijwel niet voorkomt. Dat ding is wel zo ongelofelijk snel dat het eigenlijk niet leuk is om een rally te spelen. De tegenstanders uit Azie zijn eraan gewend en die willen ook de shuttel niet buigen. Voor de leek; daar wordt de shuttel trager van. Voor ons heeft het dus nogal wat frustratie opgeleverd….
Maar al met al kan Dominique terugkijken op een heel goed toernooi. De extra trainingen waar wij samen met Richard geweest zijn, is niet voor niets geweest…..:)
Henriette moest vandaag de medaillestrijd gaan voeren. In eerste instantie de halve finale in de damesenkel tegen de Canadese die zij al eerder had verslagen. Ook vandaag speelde Henriette erg geconcentreerd en vrijwel foutloos, 21-6 en 21-5 waren de setstanden.
In de finale moest zij tegen de speelster uit Hong Kong die zij ook al eerder had ontmoet. Toen in 3 sets verloren. Vandaag was het devies; agressief badmintonnen en lopen op iedere shuttel die in de buurt komt. De eerste set won Henriette dikverdiend met 21-16. Tijdens de pauze tussen de 1e en 2e set kreeg haar tegenstandster diverse tips in het chinees toegeschreeuwd….die hadden ook effect. De Hong-kongse veranderde haar tactiek en dat zorgde ervoor dat Henriette de 2e set met 21-13 verloor. De 3e set had de tegenstandster het helemaal door hoe zij Henriette moest bespelen en de partij ging uiteindelijk naar Hong Kong met 21-10. Een zilvere medaille en een luid applaus van de Nederlandse delegatie was Henriette haar oogst na een goede en spannende partij badminton.
 
Vervolgens kon zij met haar Duitse vriendin Anne aan de bak tegen de Ierse zusjes Glennon. Wat voor tactiek er ook bedacht was van te voren….. er viel niet veel eer te behalen tegen dit uitzonderlijk goede team. Het was gewoon een plezier om in de finale van een dergelijk toernooi tegen zulke toppers te kunnen spelen.
Met haar tweede zilveren medaille kwam er een eind aan ons badmintontoernooi. Het was fantastisch om er aan mee te doen en om met leuke collega’s uit de hele wereld shirtjes te ruilen.
Ilja en Richard; jullie zullen versteld staan van het shirt waar wij in gaan mixen tijdens de competitie……………………………
 
Er staan nu een paar dagen op het programma van niet sporten en sightseeing…..
De foto’s laten nog steeds op zich wachten…..
 
Er is nog zo veel meer te vertellen maar dat komt allemaal nog wel. Al met al is het een superervaring en we genieten ervan.
 
Groetjes,
 
Henriette en Dominique
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!