zaterdag 25 07 09

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

We hebben alle drie goed geslapen in hotel Quality Inn.  Erg blij dat er airco was want het was warm en vochtig in Denver. 32 graden volgens onze reisleidster Norma.

De dag begon om 05:30 uur. Lekker bij Dennys onbeten. Met een all american slam.  Echt amerikaans.  De bediening en de hele entourage daar. Voor Norma en  Wim bekend terrein.

We werden om even over negenen opgehaald door een weinig spraakzame chauffeur van het rv verhuur bedrijf.  Daar aangekomen de papieren ingevuld.  De instructie video was in het Nederlands, gelukkig want wat een hoop informatie zeg. Norma zat nog mee te schrijven maar dat was onbegonnen werk.  Dus uit de praktijk en uit het instructieboek leren we hoe alles werkt. Hoe we de RV aan kunnen sluiten op de electriciteit, water  en afvoer. Samen met  de mevrouw de camper op schade geïnspecteerd.

Van Nederlanders die hun rv kwamen inleveren kregen we nog wat tips en spulletjes. Terplekke hebben we de camper ingericht en toen gingen we rijden met het gevaarte. Want  dat is het wel hoor.  Erg wennen, maar Wim deed het harstikke goed. Ik (Geertje) had duidelijk meer stress dan Wim, ik vond het dood eng. Op naar de Wallmarkt op inkopen te doen.  Het was wennen met rijden, de afslag gemist waardoor we volledig de kruising blokkeerde.Een hoop getoeter, maar wim bleef cool,.Gelukkig weten Wim en Norma aardig de weg in zo’n Wallmarkt.  We hebben voor  197  dollar boodschappen gedaan.

Inmiddels was het 13:30 uur en gingen we op pad naar Douglas een rit van 380 kilometer. Over interstate 25. Erg handig die Tom Tom.  Onderweg getankt wat ook best spannend is zo’n eerste keer. We hebben afgesproken dat Norma en ik uitstappen bij dat soort situaties om te kijken of we overal onderdoor en langs kunnen.  Weer een ervaring rijker. Norma en Wim zitten voorin de camper en ik zit achter Norma, maar een kwartslag gedraaid. En kijk  via de zij ramen naar buiten.  Alles kraakt en rammelt als we rijden.  Je zou verwachten dat alle kastjes vergrendeld kunnen worden en er vakken zijn zodat keukengerei op z’n plaats blijft. Niet dus, we moeten alert zijn dat als we na het rijden de kasten openen er niks gelijk uit komt vallen.  

De camping was snel gevonden, we werden hartelijk ontvangen.  Norma heeft alles van te  voren gereserveerd, en dat is wel rustig.  Dan hoeven we ons daar niet druk over te maken.  We werden begeleid naar onze plek,  was leuk, ik mocht mee in de golfkarretje. Camper neer gezet en water en electriciteit aangesloten.  Toen  Wim om de RV heen liep om foto’s te maken, bleek dat we de waterslang niet goed genoeg aangedraaid hadden, en het water spoot alle kanten op.  Heel attent kwam de dame van het golf karretje een rubberring brengen.  

Toen we geïnstalleerd waren hebben we eerst een biertje gedronken, en daarna de “camping” verkend.  We waren best moe, heel moe eigenlijk.  Onze eerste kookervaring opgedaan. Sla met vlees en DE broodjes (grands original flaky layers). Het smaakte heerlijk.

We hadden een code meegekregen voor de toiletgebouwen, want deze zijn afgesloten.  Ook airco in de toilet gebouwen. Het ziet er allemaal prima uit. Ik hoor net van Wim dat erbij de heren geen airco was in de toiletgebouwen

Nadat we de route van vandaag hebben doorgenomen en een klein stukje op de weblog gezet hebben zijn we hondsmoe gaan slapen.  Ik lig boven de bestuurderscabine en moet via een trapje mijn bed in. Norma en Wim slapen aan de achterkant van de RV.  Het ( RV) wiebelt wel als Wim zich omdraait .  ’s Nachts eruit op te plassen is ook wennen. We hebben allemaal  blauwe plekken  van het tegen stoelen,  kastjes en weet ik niet wat aanlopen. Trouwens Wim was nog gestruikeld toe hij de camper inging, en heeft  flinke bult op z’n elleboog. Die we natuurlijk  elke keer mogen bewonderen.  Jullie kennen Wim. Hij heeft een  echte bultarm.

Dit was het voor de dag van zaterdag 25-07-09.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!