28 07 09 mount rushmore

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

 Zo even tijd om wat te schrijven. We rijden van Hill city naar Devils tower. En het is devils weer. Koud nat en regen. Net was het te mooi om wat te schrijven want we reden door de black hills.

Gisteren zijn we vroeg opgestaan, 06:00 uur want we moesten ook nog boodschappen doen.Op naar Rapid city naar de Wall mart. We hebben ingeslagen voor een dag of vier vijf. Onze vriezer ligt vol met eten. Rijden in de stad met de camper is goed opletten, Maar het ging weer helemaal goed.

 Op naar Mount Rushmore. Onderweg was het prachtig, We reden tussen de bergen, Veel hoogte verschillen. Mount Rushmore is super toeristisch, en dat was te merken aan de drukte!. Op de parkeerplaats werden we begeleid door een golfkarretje, naar een parkeerplaats waar je zou in kunt rijden zonder dat je hoeft te steken.

Wat boterhammetjes gemaakt en naar Mount Rushmore. Norma en Wim vonden het in eerste instantie kleiner dan verwacht, maar als je dichterbij komt is het echt heel groot. Indrukwekkend, beetje onwezenlijk die vier gezichten in de bergen. Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Dat ( de volgorde)  hebben we wel even moeten vragen. Weer kwamen we iemand tegen die in Nederland op vakantie geweest is. We hebben het museum bezocht, en de film hoe Mount  Rushmore gemaakt is gezien. In de giftshop was het zo druk dat we daar uitgevlucht zijn.

Vervolgens zijn we naar Grazy Horse gereden. Dat is een vergelijkbaar monument, maar dan voor de grote leider van de indianen, Grazy Horse dus. Dit is nog niet af, alleen het hoofd is af. De bedoeling is dat het lichaam en ook het paard waar hij op zit nog “uitgehouwen” gaat worden. Gek ik had hier nog nooit van gehoord, maar het is twee keer zo groot als Mount Rushmore, en heeft meer bestaansrecht vind ik, omdat de indianen de eerste bewoners waren van de black hills.

Ook hier hebben we de “making off” gezien.De giftshop was veel groter en minder druk, dus ja jullie raden het al, we hebben weer wat gekocht. Norma een enkelbandje en Wim een armband van  paardenhaar, alles natuurlijk om het fonds te spekken zodat het monument afgemaakt kan worden.

Na een stukje verkeerd gereden te zijn kwamen we bij de camping. Wat een grote camping zeg. Alles weer super geregeld. Achter het inmiddels alom bekende golfkarretje aan naar onze plek. Het was inmiddels wel  aardig afgekoeld. Er was echt van alles op die camping, sauna, hottop, waterglijbanen, manege noem maar op. We hebben er geen gebruik van gemaakt. Norma heeft spaghetti gemaakt. Verder hebben we niet veel meer gedaan, rustig wat gelezen en de route bekeken. De nacht was koud en nat maar we hebben tot 07:00 uur geslapen de jetlag is aan het verdwijnen

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!