30 07 09 nationalpark Big Horn reisdag

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Weer op tijd op vandaag want het is een reisdag. Eerst de sewer legen, Water “tanken” en de olie verversen.

 We gaan van Sheridan naar Yellowstone, via nationalpark Big Horn. maar 367  km, maar qua tijd veel langer. We rijden helemaal tussen door. En het is werkelijk prachtig. We stijgen en we stijgen, de panorama’s zijn adembenemend wijds en mooi. De camper moet er hard aan trekken.  We stoppen zo vaak dat we ons afvragen of we wel voor donker in Yellowstone zijn. Boven op de berg zijn wegwerkzaamheden en we rijden een paar miles over een onverharde weg. Ook bij deze wegwerkzaamheden weer de levende verkeersborden aanwezig. En onwijs grote wegwerkvoertuigen gezien. Eenmaal over de top gingen we dalen, nou wat we toen zagen, ongelofelijk, zulke ruige rotsen, we reden door een soort kloof, aan beide kanten rotswanden in de meest mooie kleuren, en natuurlijk een riviertje alles er op en er aan. En zo groot, niet een klein stukje, nee gewoon een aantal km achter elkaar. Zoveel kodak momenten niet te tellen gewoon, Norma blijft klikken vanuit de passagiersstoel, Ik weet gewoon niet door welke ruit ik moet kijken zoveel moois is er te zien. Door alle haarspeldbochten durven we de koelkast bijna niet meer open te doen, alles zal er wel uitrollen. Het is goed reisweer, 24 graden en geen neerslag.

We zitten echt in het Amerika wat je je voorstelt, alles groot, stille wegen, in de stadjes schreeuwende reclames en! we hebben een cowboy gezien. Hij was bezig was met behulp van twee honden de koeien bij elkaar te drijven. Ook dit staat natuurlijk op de foto

Bij de volgende wegwerkzaamheden weer levende verkeersborden en moeten we wachten op de pilot car die ons begeleidt naar het eind van de werkzaamheden, Pilot car follow me, stond op een groot oranje bord achter op de auto. Dus dat doen we dan. Wat een vak, de hele dag stukje heen en weer rijden. En alweer een kodak moment.

Het tweede deel van de rit (na het  stadje Cody) was ook zeer de moeite waard, om een gegeven moment hoorde ik Wim zeggen, goh wat mooi zeg, en Yellow Stone nog komen. We reden nu ook de grizzly bear area binnen. De stuwdam Buffolo Bill ook nog gezien. En toen jawel Yellow Stone park!

Het is even wennen aan het RV park, waar we staan. Alleen maar camper dus, een soort parkeerplaats. De douchen zijn vooraan, zo’n 10 minuten lopen en we moeten betalen voor de douches ($ 3,25 pp). Ook staan er geen kampeertafels dus buiten zitten is er voor ons niet echt bij. Wel de ’s middags even tegen de campert aangehangen onder het genot van een biertje met toastjes brie en kruidenboter. Door de muggen zijn we de RV ingejaagd. Wim heeft burrito’s gemaakt, een beetje spicy maar!!!!!. Goed voor de stoelgang. Het kookritueel begint meestal om 19.00 uur en eten we pas na 19.30. Daarna zijn we echt mondshoe en gaan we totalloss naar bed.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!