31 07 09 Yellow stone mammoth hot spring & Norris Geyser basin

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Om even over zessen staan we op, en doen de kachel aan het is bere koud. maar het is bijna acht voordat we kunnen vertrekken. Het naar de douches lopen en terug, neemt veel tijd in beslag. Als goede Amerikanen gaan we morgen met de auto naar de  douches en gaan we van uit daar gelijk door.

Tja wat zal ik zeggen over vandaag. Met z’n drieën hebben we meer dan 300 foto’s genomen. En we vinden ze allemaal mooi!. Ik denk dat dat genoeg zegt. Graag nodigen we jullie uit voor een fotoweekendje (Sander: te vergelijken met onze dia-avondjes van vroeger, leuk he). Toen we de camping afreden, reden we bijna gelijk al een bizon tegemoet. En daarna liep er een coyote op de weg. Even verderop een hert aan de kant. Geweldig.

 Het doel was Mammoth hot spring. Maar we zijn vaak gestopt om als het moois vast te leggen. Mammoth hot spring was super. Wat een onaards landschap, overal bronnen, je ruikt overal zwavel. Links en rechts borrelen of dampen bronnen. In alle kleuren. Door de dode bomen en de rook is het een heel sinister landschap. Het was koud en ging ook nog even regenen. Gelukkig hadden we de windstoppers aan en hadden we er weinig last van

Daarna door naar het Norris geyser basin. Ook  daar een trial gelopen. Daar was het erg warm, mede door de kokende aarde onder ons. De warmte van de bronnen is zo goed te voelen.  Elke bron ziet er anders uit, van kleur, van vorm, hoe ie borrelt, de diepte. Het is zo raar overal waar je kijkt zie je rookpluimen omhoog komen. Je hoort ook gewoon het water koken.  Je loopt (over houten bruggen) boven de kokende aarde. Er is zoveel  te zien dat je er bijna een beetje blasé van zou worden. Als of het gewoon is wat je ziet.

Op de terug weg hebben we lekker zitten snacken aan de Yellow Stone River. En stonden we een half uur in de “animal jam”, omdat er steeds bizons overstaken!

Terug in de camper om een uurtje of zeven, om te eten. We hebbeb heerlijke kipfilet met brie en mango klaargemaakt. We eten hier erg goed, alle avonden gekookt. Zelfs beter dan thuis. De foto’s op de pc gezet, het verslag gemaakt en de route voor morgen bepaald. Snel naar bed want morgen is het weer vroeg dag.

Het weer was al redelijk koud vandaag. Echt lange broekenweer voor de dames.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!