02 08 09 Yellow stone old faithful area

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Vandaag wederom om 06.45 uur op. Het zelfde ritueel. Snel douchen en weer op pad. Vandaag reden we richting de Old Faithful Area. Onderweg aan het Yellowstone lake heerlijk met het zonnetje het ontbijtje naar binnen gewerkt. Het uitzicht was wederom prachtig met de zon op het water schijnend.

Daarna naar Old Faithful gereden. Het is daar behoorlijk toeristisch, meer dan de rest van Yellowstone of was het misschien omdat het toch zondag was en er veel meer dagjesmensen kwamen kijken. We zijn eerst langs het visitorcentrum gegaan waar we op een bord konden lezen welke geyser om hoe laat zou gaan spuiten. Het is om en nabij, je kan er een uurtje of 2 naast zitten.

Als eerste de Riverside Geyser. We moesten aardig de pas erin zetten om op tijd te zijn (met de marge van een half uur erbij). We waren net op tijd. De geyser was al 2 minuten aan het spuiten. Was  een erg prachtig gezicht. (kan het woord prachtig bij niet meer horen). Daarna naar de morning glory pool gelopen. Deze vertoonde mooie groen, blauwe, bruine, oranje kleuren. Met geen pen te beschrijven. Vervolgens liepen we naar de Daisy Geyser. Het was geweldig. We hebben er eventjes op moeten wachten, maar we hebben het van het begin tot het eind mee mogen maken. Ach, nog maar een fotootje en een filmpje van 4 minuten dan. Via  alle andere zeer mooie geysers weer terug naar het begin van het park, waar de old faithful ligt. Deze geyser spuit om de 92 minuten. Alvorens we dit tafereel hebben mogen aanschouwen hebben we geluncht bij de Old faithful lodge in. Na de 2 andere spuiters, werd de old faithful een beetje gewoontjes, maar was leuk om te zien.

Fountain Paint Pot Area was onze volgende bezienswaardigheid. Op de route lag nog de weg naar het Firehole lake. Het water kabbelt over rood gesteente en lijkt dus net op vuur. Ook hier hebben we een rondje gemaakt, maar gelukkig wel met de auto.  Bij Fountain Paint Pot hebben we weer een loop genomen van 0,8 km. Waren natuurlijk weer geweldige natuurverschijnselen. De kleuren en de vormen, je kijkt je ogen uit.

Vervolgens reden we naar de West Thumb Area. Het  weer begon al aardig te betrekken. Het begon zo zonnig vandaag. Maar het wordt steeds donkerder en dreigende te worden. Bij de West Thumb hebben we wat sneller dan normaal de loop van 0,8 km gelopen. Het begon aardig koud te worden. De wind raasde over het Yellowstone Lake en er stonden witte schuimkragen op het water. Maar de hotsprings en geysers bleven rustig doorgaan en trokken zich niets aan van het weer. Toch nog een fotootje gemaakt.

Vanavond heeft Wim heerlijke biefstuk, sla  en natuurlijk de grands roll klaargemaakt. We zitten nu uitgeteld weer op de bank een boekje te lezen of het verslag te maken. Was wel een apart gehoor om de coyotes te horen huilen. Gelukkig waren ze wel ver van de camper vandaan. Maar het gehuil gaat toch wel een beetje door merg en been. We gaan nu naar bed, want morgen  is het weer een reisdag door het prachtige Grand Teton.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!