06 08 09 Salt lake city

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Hallo allemaal

Na een onrustige nacht, met onweer, veel wind en erg benauwd, gaan we vandaag naar Salt Lake City.  Het is maar een uurtje rijden. We hebben (alweer) geluk want we kunnen om half elf de camping al op en de RV neer zetten .De camping ligt midden in Salt lake city, en is erg mooi.  Bij het inchecken werd gevraagd hoeveel tv’s en hoeveel pc’s we bij ons hebben. Wij vinden 1 pc al veel maar hier gelden andere maatstaven. Vanaf de camping gaat een free shuttle naar Temple Square.  Het domein van de Mormonen.  Waar we een rondleiding krijgen van een half uurtje.  De gebouwen, de kerk,  de chapel  en het  tabernacle  zijn magnifiek,en onvoorstelbaar dat het meer dan een eeuw geleden gemaakt is.  We worden rondgeleid door twee dames, die ons veel vertellen over de gebouwen en geschiedenis  maar ook vertellen waarom het geloof voor hun zo belangrijk is. Er zijn veel Mormonen die daar allemaal een taak hebben en allemaal kijken ze even “ zoetsappig” alsof er geen kwaad op deze wereld bestaat. ( ik hoop niet dat ik hiermee iemand tegen de schenen schop ).  Er wordt veel getrouwd daar, want we hebben vier bruidjes gezien.  Het is een mormonen oase midden in Salt Lake city, direct omringd  door allerlei hoge gebouwen.

Daarna zijn we gaan winkelen  in Gateway,  ongelofelijk maar we hebben niks gekocht! Te moderne zaken voor ons, of net iets te degelijk, en duurder dan verwacht.  Het was geen mall  maar een winkelcentrum en zo te zien aangelegd voor de Olympische spelen.  Het is ’s middags erg hard gaan waaien. We kunnen de bergen nog maar heel vaag zien vanwege alle stof.  Bovendien is het erg warm.  De dame van de free shuttle  vertelde ons dat het een “nasty day” ( v.w.b. het weer)  was in Salt lake city.

Eenmaal weer op de camping gekomen hebben Wim en ik een duik genomen in het zwembad, om af te koelen. 

Ik zit buiten het verslag te maken en ineens koelt het enorm af, zeker een graad  of 10, het weer verandert  hier binnen tien seconden dat was gisteren ook al zo, gewaarschuwd door gisteren ben ik snel naar binnen gegaan.

We weten niet of we morgen wifi hebben maar dat merken jullie vanzelf.

Groetjes Wim,  Norma en Geertje

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!