09 08 09 Arches Park

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Vandaag staat het nationale park Arches op het programma. Gisteren in het visitor center van Moab kregen we een goede tip om vroeg te starten met de wandeling naar de delicate Arche. Zo gezegd zo gedaan, we hadden om half zes de wekker gezet en na een heerlijke douche reden we om 6.00 uur naar Arches Park. Inmiddels kwam de zon langzaam op en was het nog een beetje fris. We hebben op de parkeerplaats bij de start van de wandeling heerlijk ontbeten en na de het laatste vocht te hebben weggespoeld zijn we gestart met de ontbering. Het pad was heen en weer 4,8 km. Je liep niet op asfalt maar op grint, rotsblokken en rotsplaten maar dan wel bergop. Het duurde en duurde maar, maar uiteindelijk was het resultaat fenomenaal.  Boven aangekomen zagen we een boog (Arche) zo mooi en groot.

Er waren nog weinig toeristen dus we hadden alle tijd om foto’s te nemen. Na de afdaling zijn we in de camper gaan lunchen en wilden we weer een wandeling gaan maken. De wandeling die we op het oog hadden bleek 500 meter verderop te zijn. Als pro-amerikanen pakte wij natuurlijk de camper  toen we aankwamen bij die parkeerplaats bleek deze helemaal vol te staan dus konden we door rijden stom, stom en nog een eens stom.  We hebben een alternatief gezocht en achteraf bleek dit een goede keuze te zijn. We gingen een wandeling tussen de rotsen maken in rood/geel woestijnzand en  zagen we de Sand Arche.  

Hierna meteen een wandeling eraan vastgeplakt. Deze was vergeleken met die van vanmorgen een makkie,  erg vlak maar het uitzicht was wederom erg mooi. In de middag bleek dat de andere toeristen die later waren opgestaan inmiddels ook het Arches Park hadden gevonden. Bij de laatste wandeling was het inmiddels al erg druk en hebben we een wandeling gemaakt van ± 1 uur. Mooie foto’s gemaakt en Wim heeft inmiddels een klikarm aangezien hij voor meerdere toeristen een foto voor een Arche moest maken. Daarna moe maar voldaan vertrokken naar de camping onderweg hebben we voor dinsdagmiddag een rafttour (wildwatertour) besproken. Op de camping aangekomen heeft Wim een duik genomen in het ijskoude zwembad en hebben Geertje en Norma drie wasjes gedraaid.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!