12 08 09 Monument Valley

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Vandaag weer om 05:30 uur op, want we willen op tijd in Monument Valley  zijn.  Nou op tijd waren we hoor want we kwamen op 10:00 uur al op de camping aan.  Het laatste gedeelte van de  rit van Moab naar Goulding was erg mooi, en passant nog even de Mexican Hat ( rots formatie)  op de gevoelige plaat vastgelegd.

In Monument  Valley zijn alleen onverharde wegen, daarom hebben we op de camping een tour geboekt.  Deze vertrok om 15:45 uur, dus we hadden nog even tijd. Op naar  het park naar het vistor center en de giftshop, nadat we eerst 15 dollar entree hadden betaald, bleek de giftshop erg duur en het vistor center “under  Construction” .  Terug naar de camping,  het was bloody hot geworden.  Tijd voor onszelf. Wim heeft nog wat fotootjes op de site gezet. Zoals jullie misschien al wel gezien hebben.

Om klokslag 15:45 uur gingen we in een soort safari jeep op pad. Samen met Japanners en Italianen. De eerste stop was bij Lucie, een Navajo indiaanse, zij zat in een Hogan, ( traditionele hut) waar we uitleg kregen over  de  cultuur van de Navajo indianen.

Daarna gingen we als oom Arie op safari. Onverharde wegen is nog voorzichtig uitgedrukt, het is gewoon een zandweg,  zo gelachen. Wij zaten achter in de safari jeep, en het leek wel een  kermis attractie! We hadden moeite om op de bank te blijven zitten, we schudden van links naar rechts, en van boven naar beneden.  We kwamen los van de banken.  Dit filmpje hiervan  moeten jullie echt even zien  als we weer thuis zijn.

Het is het land dat bekend is geworden door  John Wayne.  Tenminste……. van veel van zijn films. En het is werkelijk prachtig.   Wat een rotsformaties, zeker met de laagstaande zon.  Het ene was nog fraaier dan het andere.  Bij de stops onderweg, waren er kraampjes waar je vooral sieraden kon kopen. De gids vertelde veel,  en dat maakt het  wel heel leuk.  Hij ging zelfs nog voor ons zingen, we moesten gaan liggen, in een  rotsformatie die de big  Hogan heette, geen gezicht, al die toeristen liggend tegen de rots, en hij met tamboerijn ( the beat from the heart) aan het zingen

Na 3,5 uur, en helemaal door gewaaid, en rood van het opwaaiende zand, werden we bij de camping afgezet. We zagen er niet uit, alles rood, kleren, benen, haren, alles gewoon.

Eerst wat gedronken, want mensen wat was het warm, en douchen ( was niet echt nodig hoor),eten en naar bed.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!