13 08 09 Mesa Verde Park

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

We konden vanmorgen weer wat uitslapen en wel tot 06.30 uur. Toen ging het gezellige deuntje van de wekker af. De Tomtom heeft aangegeven dat de rit van vandaag zo’n vier uur gaat duren. Dus eerste ontbijten en om 07.00 uur al klaar staan bij de douches. Waren er nog 3 mensen voor ons. Tegen 7.45 uur reden we de camping af op weg naar Cortez.

De rit was een beetje eentonig. Grijze rotsformaties en het  idee dat we een uur reden door niemandsland. Leeg en kale omgeving. Ook hier arriveerde we weer vroeger dan gepland op de camping. Eerst maar inchecken. Daar hebben ze geen problemen mee als je vroeg komt. Wanneer de plaats vrij is, mag je er gerust al op. Deze camping heeft een award gekregen voor beste camping 2008. Het ziet er allemaal ook goed en gezellig uit. We kregen ook een tasje mee met attracties.

Vandaag staat het nationale park Mesa Verde op het programma. Dit is in tegenstelling tot de andere parken ook een cultuur park. Het is 15 minuten  rijden vanaf onze camping. Bij de ingang de nationale pas laten zien en daarna 15 miles rijden over een rollercoasterbaan tot een hoogte van bijna 3000 meter. Geertje had het geloof ik niet heel erg naar haar zin. Maar gelukkig zagen we het visitor center al dichterbij komen. Het was er behoorlijk druk. Zeer toeristisch. We kregen te horen dat we met onze RV niet overal terecht. We konden een weg nemen en daar diverse trails lopen.

Eerst op het parkeerplaats snel een lunchje wegwerken. Dat is toch wel zeer makkelijk als je je huisje bij je hebt. Daarna was onze eerste stop het museum en de spruce tree house. Dit is een dorpje waar ongeveer 100 mensen van de Anasazi-stam hebben geleefd voor ongeveer 700 jaar. Ze hebben onder een overkoepelende grot een huisje gebouwd waar ze in woonden. Men vermoedt dat toen de groep te groot werd voor de grot ze langzamerhand naar het zuiden vertrokken.
 

Daarna zouden we nog een trail gaan lopen, maar volgens mij waren we alle drie een beetje parkmoe of we vonden dit gewoon niet zo’n leuk park. We besloten om rechtstreeks  naar de Walmart te rijden, wat boodschappen te doen en daarna heerlijk voor de camping luieren. Vanavond (als het weer het toelaat, zeer bewolkt) weer een heerlijk kippetje van de bbq.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!