14 08 09 Durango

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Het wordt met de dag later. Vandaag hoefden we pas om 07.00 uur op. Om 8.30 uur vertrokken naar Durango. Een heel gezellig, verzorgd en toeristisch stadje. In downtown area waren allemaal winkeltjes in westernstijl.  Onze missie voor vandaag was om het plaatsje Silverton te bekijken. Gisteravond hebben we al via internet kaartjes besteld voor de bus en treinreis, deze konden we afhalen op het authentieke station (in staat van 1881) Heen gingen we met de bus. De reis duurde ongeveer anderhalf uur lang. De buschauffeur heeft aan een stuk door zitten lullen over alles wat met locaal te maken heeft. Het maakte niet uit of het nu ging over het weer, over de wegonderbreking, de golfbaan of over de huizenprijzen. Hij wist overal iets vanaf. Dit was echte de juiste man op de juiste plek!!

Silverton was vroeger een zilverstadje. Maar sinds 1991 is de laatste zilvermijn gesloten en heeft men het omgedoopt tot een toeristische stad. Het eerste winkeltje werd direct vanuit de bus benaderd. Het weer was nl. zo veel kouder naar beneden in Durango, dat ik (Norma) binnen 3 minuten een lekkere dikke, zachte trui heb gekocht. Verder hebben we een heerlijke lunch genoten in een western saloon Grumpy, waar een vrouwelijke pianist zat te spelen. Daarna de rest van de toeristenshops bekeken. Nou, we waren niet erg onder de indruk. Het begon ook nog te regenen. Gelukkig was het al tijd om de train in te stappen.

We hebben terug de stoomtrein naar Durango genomen. Deze rit duurde ongeveer 3,5 uur. Het was heel leuk en zeer spectaculair. We hebben schitterende foto’s genomen van de rivier Animas en de ravijn.
 


Fantastische omgeving. Maar tegen een uurtje of 17.30 uur waren we wel een beetje klaar met de treinrit. Gelukkig duurde de reis nog maar driekwartier. Er hing en aardige zwarte lucht achter ons. Snel nog wat bij de Mc Donalds gegeten en toen ook weer snel op weg naar de Koa Campingground. De lucht kwam ook steeds dichterbij. We hebben mazzel gehad. Wim had net het water aangesloten, toen het flink begon te regenen en te onweren. We hebben een erg mooie plek op de camping. We staan alleen en op een bergje. We hebben een weids uitzicht die een prachtige zonsondergang liet zien.

Weer even het verslag gemaakt en de foto’s gedownload. We hebben het hier zo druk dat we nog niet eens een boek hebben kunnen gelezen. We hebben ook  nog maar een paar keer gekaart en nog niets eens gescrabbeld. Tja, je kan het maar druk hebben.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!