16 augustus Black Canyon

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Het was weer een vroegertje vanochtend 06:30 uur, en koud was het ook. Gauw naar de enige douche op het rv park.  Om even voor achten gaan we op pad naar de Black Canyons,  een uurtje rijden.  Het  is mooi weer, het  Blue Mesa lake , lag er prachtig bij.

De Black canyons zijn inderdaad erg donker, en heel erg steil. Bijna beangstigend als je daar  staat te kijken. Bovenaan de canyons kan je zo’n 750 meter naar beneden kijken.  De canyons zijn veel nauwer dan in Canyon Land, de kleur is heel anders, en het uitzicht beperkt zich tot de canyon.  We rijden over de south rim, en  stoppen bij veel van de overlooks, waar we dan vaak ook weer een stuk moeten lopen om bij de overlook te komen. Gelukkig staan er hekken op de overlooks en durf ik ook naar beneden te kijken.   Bij rock view vinden we  autosleutels, die we later aan een ranger afgeven.
 


Voor de laatste overlook moeten we een half uur lopen en een half uur terug.  Beetje op en neer zei de ranger, nou voor  hem misschien maar wij vonden het een aardige “kuitenbijter” . We hadden wel een prachtig uitzicht over de canyon, en was de wandeling weer de moeite waard geweest.  Nu op weg naar Glenwood Springs.  Een tussenstop gemaakt bij Wim’s favoriete lunch adres “Subway” waar je heerlijke broodjes kunt eten.  We rijden dit keer geen scenic  road, dus alle tijd op wat te schrijven.  Over een  paar mile stuiteren we weer over de interstate.

Zo, daar hebben we goed aangedaan om voor een andere camping te kiezen.  We staan nu aan de Colorado River, met uitzicht op de bergen. Kleine zwaluwen dansen boven de rivier, en af toe zien we ook een roofvogel.  Het heet hier Glenwood canyon resort.En er is veel te beleven op de camping.  Er zijn ook beren gesignaleerd! Eerlijk gezegd hoop ik niet dat we die tegenkomen op de camping. De buren hebben ons geholpen met de wateraansluiting want daar waren wat problemen mee, die bleef maar lekken, ook hebben we van hun een stoel te leen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!