6 augustus Awesome WHALE WATCHING

Door Sabine & Jeroen Canada 2009 - 07-08-2009 06:18 Hi!

So today!!! jaja we zijn wezen whale watchen. Eerst hebben we een morgen gewandeld in Victoria. We hebben de hele kust afgelopen en naar de bootjes en vliegtuigjes gekeken. We zijn ook naar
het Parlements gebouw geweest.
Om 14.00 uur vertrokken we met een Zodaic van The Prince of Whales (Queen of Hearts boot)
naar open zee. Het stuiterde aardig op het water, maar het was prima te doen. De zon ging lekker schijnen en niet alleen het weer zat mee.
We zagen eerst transit whales ofwel killer whales die migreren. Deze leven in kleinere groepen (stuk of 8) en vangen zeezoogdieren. Echte killers dus! Dit is vrij zeldzaam dat je die vindt, omdat het kleinere groepen zijn en ze veel meer verplaatsen. Daarna zagen we bij een andere boot een paar harbor purpoise ofwel dolfijnen. Deze zijn niet zo gek op killer whales en zochten zo bescherming voor de transits.
Daarna op zoek naar de humpback whale!!! En jawel twee stuks gevonden. Ook dit komt niet zo vaak voor met de boottochten omdat die vaak verder op zee blijven en dan is het niet te doen in 3 uur varen. We hebben dus erg veel geluk gehad. Ook zagen we deze hampbacks omhoog komen en een beetje gek doen.
Na wat zee-olifanten en zeeleeuwen gingen we op zoek van de L group. Dit is een groep
residents killer whales. Deze blijven constant in het gebied van Victoria en migreren niet.
Deze L group formatie is rond een vrouwtje met haar nageslacht en inmiddels een groep van 42 orca's, van ongeveer 5 generaties. Wij zagen van deze groep ongeveer 30 orca's. Soms gaan er wel eens een paar apart op stap. Wel heel bijzonder om door zo'n groep heen te varen. Ineens overal om je heen orca's!
We hebben bijzonder veel gelukt gehad en onze gids/schipper kon op 1 hand tellen hoe vaak hij zoveel verschillende soorten whales op 1 tocht had gespot. We hebben terug in Victoria nog een tijdje staan kletsen met gidsen/schippers en die waren jaloers! Maar vonden het super tof dat wij zo'n ervaring hadden gehad. Zij konden alleen hopen dit ook mee te maken.

Wij zijn echt super enthousiast over dit avontuur!!! Echt geweldig!!!
We zijn nu best moe, van de zon, zee en ervaringen. We hebben nog wel lekker easy gegeten in Victoria, zoals het hoort VIS!
Morgen gaan we verder richting Parkville en doen dan de Butchart Gardens aan en misschien nog wat wandelen in een park...
Tot nu toe is alles ok en hebben we vandaag ook wat kleur opgedaan (rood/bruin)...
(doet geen pijn)

Iedereen groetjes!!! We hopen binnenkort weer wat erop te kunnen zetten, maar zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van een computer.

Groeten Sabine & Jeroen

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie