Onderweg naar San Francisco

Door Tineke Spaargaren - A long time ago Vandaag vroeg opgestaan eerst even langzaam wakker geworden  en dan nog even een korte wandeling gemaakt rond Moro Bay. Daarna alles opgeborgen in de camper en onderweg gegaan over highway nr 1. Dit is een tweebaans weg. Alleen bij grote plaatsen in de buurt druk maar voor de rest een erg rustige weg. heel veel natuur te zien je rijd langs de zee en op sommige plaatsen heb je veel zeedamp die het land komt binnen drijven. op sommige plaatsen is het zo vochtig dat er Tillandsia in de bomen groeit. Na een niet al te lange rit komen we aan in Hearst Castle. Dit was vroeger eigendom van William randolf Hearst, een rijke krant enmagnaat die leefde van 1863 tot 1951. In 1919 is hij begonnen met de bouw van het kasteel. Het moest vooral lijken op de bouw van rond de middelandse zee. Van binnen is het huis ook ingericht met veel kunstwerken en materialen die afkomstig waren uit Spanje en Italië, zoals kerkbanken uit kerken uit Spanje en Italie. De 2 zwembaden hebben weer romeinse en griekse invloeden. De bouw van dit kasteel heeft 28 jaar geduurd. Er zijn geloof ik in totaal 70 slaapkamers en evenveel badkamers in het huis en de gastenverblijven en ik geloof 30 open haarden. Alle plafonds zijn bewerkt met houtsnijwerk of schilderwerk. Alle terrassen inde tuinen hebben ook patronen. Erg overweldigend allemaal, maar wel mooi en dan hebben we dit keer nog maar een klein gedeelte van het huis gezien, want er zijn 3 verschillende rondleidingen die je kunt doen. Dus een reden om nog een keer terug te gaan naar Amerika.
Na dit uitje onze weg weer vervolgd richting San Francisco over highway 1, tot in San Francisco.
Een mooi weg met veel uitzichtspunten, en rond Santa Cruz zeer veel groente en fruitteelt, grote velden met aardbeien en artisjokken bijvoorbeeld.
Er wordt hier ook zeer veel gesurfd.
Rond spitsuur aangekomen in San Francisco, dus dat is gewoon op je baan blijven en meerijden in het verkeer. En zo zijn we dus over de Golden Gate Bridge gesukkeld. Een prachtige brug om te zien, maar een smalle brug met smalle banen om met een grote camper overheen te rijden. Maar het was de kick om er overheen te rijden, omdat je er al zoveel over gelezen en gehoord hebt.
Toen nog even zoeken naar de campground. Uiteindelijk gevonden, snel boodschappen gedaan, een warme maaltijd gebrouwen door Ronald en toen lekker gaan slapen, want het was wel een lange dag en de 2e dag dat Ronald met de camper reed, maar hij is een goede chauffeur.
De komende twee dagen zijn we in San Francisco.Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!