Bryce Canyon

Door Tineke Spaargaren - A long time ago Vanmorgen opgestaan met bewolking en die is niet meer weggegaan, sterker nog we hebben echte regen gehad. Maar de temperatuur was goed dus met de shuttlebus naar Bryce Point gereden. Van hieruit heb je een prachtig overzicht op Bryce Canyon en het zogenaamde amphitheater. Na alle Ooh's en aaah's de canyon in via de Peekaboo Loop, dit is een trail van een paar mijl met een afdaling van 535 meter de canyon in. Een prachtige route die je door de canyon leidt met flinke dalingen en stijgingen. Op het eindpunt de Navajo Loop gelopen die je brengt naar het uitzichtspunt Sunset Point. Deze trail ging alleen maar bergopwaards. Pittig, maar prachtig.
Onderweg hebben we wel wat spetters regen gehad, maar toen we bij Sunset Point aankwamen begon het echt te regenen, dus we hebben geluk gehad. Jammer dat de zon niet scheen, maar de kleuren waren alsnog prachtig, van wit naar geel naar rood. En sommige gedeelte van het gesteente was keihard en andere delen brokkelde zo uit elkaar als je het aanraakte.
En in alle rotspieken kon je weer andere figuren ontdekken. Dus het werd tijdens onze tocht van zo'n 8 kilometer een sport om iedere keer weer andere figuren te ontdekken en dat varieerde van menselijke figuren tot dieren. Een prachtige tocht. "smiddags doordat het regende heerlijk geluierd en boekjes gelezen en inmiddels is het weer droog en zonnig, dus gaan we straks de bbq aansteken en een kampvuurtje maken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!