Page

Door Tineke Spaargaren - A long time ago Soms is de internetverbinding zo slecht dat we het verslag niet in een keer kunnen schrijven en opslaan, zoals nu ook weer het geval is
Vanmorgen vroeg opgestaan en heerlijk buiten ontbeten. Je moest wel je brood bewaken voor de chipmunks. Op tijd op weg naar Page en wederom een prachtige natuur om ons heen. Aangekomen bij de Glen Canyon dam, natuurlijk even gestopt. Wat een bouwwerk. Men is begonnen met de bouw in 1956 en de eerste stroom door de dam werd opgewekt in 1966. Het meer wat ontstaan is door de dam in de Coloradorivier is vernoemd naar major John Wesley Powell, Powell Lake. deze major was de eerste die een georganiseerde tocht over de Coloradorivier leidde. Pas in 1980 was Lake Powell voldoende volgestroomd met water om het maximale aan energie op te wekken voor het westen van Arizona. Hierdoor is wel een prachtig natuurgebied onstaan, waarin wij nu op de camping staan. De plaats Page is ook pas ontstaan tijdens de bouw van de dam. Verder dient Lake Powell ook voor de drinkwatervoorziening.
Maar goed, weer verder gereden naar de Upper Antilope Canyon om een tour te reserveren voor morgen 11.00 uur want dan schijnt de lichtinval op zijn mooist te zijn.
Daarna terug naar Page om eens even lekker te shoppen in een mega-supermarkt en natuurlijk een echte Levis spijkerbroek gekocht ( 40 dollar). Toen snel naar de camping gereden aan het Lake Powell. Het was lekker warm, dus snel zwemkleren aan en een verkwikkende duik in Lake Powell genomen. Helaas was dit van korte duur, want ons zwemfeest werd verstoort door een enorme onweersbui. Deze bui trok om Lake Powell heen en uiteindelijk hebben we alleen wat regen gehad, maar het leverde wel mooi plaatjes op van bliksemschichten en zelfs een stukje van een regenboog. Door deze bui koelde het wel lekker af, maar we hebben wederom in het donker gebbqed ( het is hier om 20.00 uur donker) en met donker bedoel ik ook echt donker. Dus iedere keer ook prachtige sterrenhemels en al meerdere vallende sterren gezien. Na de bui bleef het wel een beetje bewolkt, maar dat leverde weer een prachtige zonsondergang op over Lake Powell.
Naast ons staan Amerikanen uit San Diego, ze zijn hier een weekje om te varen. Jammer dat we al een reservering hebben voor Upper Antilope Canyon, anders hadden wij vandaag meegemogen op de jetski's. Max heeft zijn Heineken-slippers aan de Amerikaanse buurman gegeven, omdat hij alleen Heineken drinkt en hij verbaasde zich erover dat Ronald Budweiser (Amerikaans bier) drinkt, dat is geen bier. Maar ja, voor 6 flesje Heineken hier koop je er 24 in Holland en wij zuinige Hollanders........ en nu we het toch over prijzen hebben: kleding is hier inderdaad goedkoop evenals frisdrank en uit eten gaan, vlees en andere levensmiddelen zijn hier duur, dus we combineren een beetje, want we willen zo nu en dan ook lekker bbqen en altijd uit eten is ook niet alles. Wat wel loont is om in iedere grote supermarkt een klantenkaart aan te vragen, want dan pik je alle kortingen mee en dat kan soms heel veel schelen.
Tot zover, volgende keer weer verder.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!