Van Antelope Canyon naar Monument Valley

Door Tineke Spaargaren - A long time ago

Na de dagelijkse rituelen, voor het eerst in de camper gedoucht en dat was nog lekker ook ondanks dat de ruimte een beetje klein is, want we worden luie Amerikanen en vonden de douches van de camping te ver lopen, op naar Antelope Canyon. Deze canyon in in 1933 ontdekt door een Indiaans meisje en pas veel later opengesteld voor het publiek. De Antelope Canyon bestaat uit 2 canyons, de upper en de lower. Wij hebben vandaag de upper canyon bezocht. Het is eigenlijk een kloof die ontstaan is door water en wind en er stroomt nog steeds water doorheen als het hard regend, twee weken geleden stond het water nog 4 meter hoog. De kloof is ongeveer 100 meter lang en gemiddeld 2 meter breed en gemiddeld 20 meter hoog/diep ( dit is door ons geschat ). Doordat het zonlicht naar binnenvalt onstaan er zeer mooie kleuren in de kloof, ook de wanden zijn mooi gewelfd door het water. Het mooiste kan je dit zien tussen 11.00 uur en 13.00 uur, want dan staat de zon precies boven de kloof. Wij hadden ook nog geluk, ondanks dat we op primetime er waren, dat er ook weinig wolken waren. De ooooh's en aaaah's waren wer niet van de lucht. Onder dit verhaal een paar foto's om te laten zien hoe mooi het was, maar het zelf gezien hebben blijft toch nog steeds het allermooiste.
Daarna op naar Monument Valley. Onderweg weer een prachtige natuur en voordat we aankwamen bij Monument Valley al monumenten te zien in het landschap. Onderweg gestopt om bij een kraampje aan de weg van een Navajo-indiaan sieraden te kopen. Toen was het nog een klein stukje rijden naar Monument Valley. Het was toch al weer ver in de middag voordat we daar aankwamen, want we leven inmiddels weer in Utah-tijd en we hadden ook nog oponthoud vanwege wegwerkzaamheden. Maar als je er eenmaal bent is ook dit weer erg mooi. Een bijna kale vlakte met van die rotsen erin. Deze rotsen hebben namen, zo heet een rots die afgevlakt is en breder is dan dat hij hoog is "mesa". Een rots die door erosie smaller wordt dan dat hij hoog is wordt "butte" genoemd en als er uiteindelijk een soort naald overblijft dan heet dat een "spire" en uiteindelijk blijft er niets over.
We hebben Monument Valley alleen bekeken vanaf het visitorscentre, want een tour met de Indianen door de valley werd ons iets te begrotelijk, 62,50 dollar per persoon voor anderhalf eer hobbelen achterin een jeep. Dus nadat de foto's gemaakt waren op naar de andere kant van de valley waar we deze nacht slapen. Een leuke camping met wat bomen voor de nodige schaduw en wederom een hoog cruise america-gehalte aan campers, gelukkig nog weinig Nederlands om ons heen gehoord, wel  een Amerikaan gesproken uit Kansas, hij is samen met zijn zoon op de motor aan het rondtoeren.
Het is nu 22.00 uur geweest en het is heerlijk zwoel buiten. Dus nog lekker een wijntje en een biertje en dan lekker slapen om morgen onze reis te vervolgen naar The Grand Canyon. 


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!