27/08/08 Moab, Arches en CanyonlandsNP.

Door Fam. van Schijndel - 28-08-09 05:47

We zijn de afgelopen vier dagen in Moab, Utah geweest. Hier is veel te doen en veel te zien. De eerste dag zijn we naar Arches NP geweest. De bekendste Arch is Delicate Arch. Deze staat op alle kentekenplaten in de staat Utah. Indrukwekkend hoe al deze bogen door de kracht van ijs, water en wind zijn ontstaan.Andere bekende Arches zijn: Landscape Arch, North and South window, Double Arch. De laatste twee hebben we bekeken bij de zonsondergang.


Dinsdag hebben we geraft op de Colorado rivier met onze eigen Raftboot. we hebben het er goed vanaf gebracht. niet omgeslagen of verdronken dus. we zijn achtien kilometer stroomafwaarts gevaren door verschillende stroomversnellingen (rapids). de toch duurde de hele dag door een prachting canyon landschap waar veel westernfilms van John Wayne zijn opgenomen.Woensdag zijn we 's ochtends heel vroeg opgestaan om te gaan mountainbiken in de mountainbike hoofdstad: Moab. laurens en Monique zaten in het beginnersgroepje voor dummies. Tessa en Guus zaten bij de iets meer gevorderde mountainbikers. we hebben gefietst over rotsen en over de Slickrocks.


's Middags zijn we naar Canyonlands gereden waar de canyons van de Colorado river en de Green river bij elkaar komen. Alweer een indrukwekkend landschap (volgens Monique).


Namens Monique bedank voor alle felicitaties en digitale kaarten.
Groetjes Laurens, Tessa, Monique en Guus.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie