02/09/09 Aspen, Vail en Golden

Door Fam. van Schijndel - A long time ago

Dit is het laatste reisverslag van onze laatste dagen in Colorado. Maandagmorgen zijn we van de Black canyon richting Aspen vertrokken. Aspen is een wintersportplaats waar veel Hollywood sterren komen skien. Blijkbaar zijn hier 's winters de trottoirs verwarmd, zodat de Angelina Jolies en Voctoria Beckhams van deze wereld gewoon met hakjes naar Fendi, Gucci, Louis Vuitton kunnen. Verder valt het een beetje tegen. Aspen is niet echt heel groot en we zitten tussen 2 seizoenen (zomer en winter, want we zitten echt al buiten het seizoen. De scholen zijn hier weer begonnen en campings zijn of niet bezet of bezet door gepensioneerden).
We zijn nog een stuk verder gereden via een mooie bergweg langs Crystal river naar Leadville waar we een camping hebben opgezocht. Op het eerste gezicht lijkt het een leuk plaatsje maar als we later door Leadville lopen blijkt het veel vergane glorie. De eerste camping waar we wilden overnachten was niet veel soeps maar wel midden in het centrum. Dat blijkt toch niet alles te zijn dus hebben we een camping iets verderop in de bossen opgezocht. Weer gezellig kampvuur maken en marsh mellows roosteren.

De volgende dag zijn we verder gereden naar Vail, de volgende wintersportplaats in de Rocky Mountains. Dit is een echte wintersportplaats waar meer bedrijvigheid is dan in Aspen. Na een korte stop zijn we via de snelweg doorgereden naar Golden. Dat ligt een kwartier buiten Denver, onze eindbestemming. Golden is bekend om 2 dingen: de Coors brouwerij en Buffalo Bill is hier begraven. Helaas wordne er op dinsdag en woensdag geen bierproeverijen gehouden en laat dat nou net de 2 dagen zijn dat we in Golden zijn. Het graf van Buffalo Bille hebben we wel bezocht.

Er ligt ook een museum bij waar je kan proberen met een lasso en verkleed als cowboy (of in dit geval cowgirl) een nepkoe te vangen. We zijn geen van allen geslaagd.Morgen (donderdag) gaan we de camper weer inleveren en hebben dan nog 1 dag om wat te shoppen in een outlet. Hier kijkt Tessa de hele vakantie al naar uit. Nog een hotelovernachting en dan vliegen we vrijdagmorgen van Denver via Cincinatti naar Dusseldorf waar we dan pas zaterdagmorgen landen. Gelukkig duurt de vlucht niet zo lang maar we moeten die 8 uur tijdverschil weer overbruggen.
Hopen jullie allemaal weer gauw te zien als we weer thuis zijn.

Groetjes,
Guus, Monique, Tessa en Laurens

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!