Beverly Hills / Route 66 / Grand Canyon / Monument Valley / Lake Powell

Door Coetsier - De Sutter op trektocht - 08-08-2009 08:20
Hallo iedereen,
 
 
Eindelijk weer eens een berichtje van de trekkers !
 
Reden van de vertraging : wat tegenslag bij ontvangst camper (halve dag verloren en daardoor timing in het gedrang), geen internetconnectie, geen tijd wgs te vroeg opstaan volgende dag, enfin, van alles en nog wat.
 
Dus nu een inhaalbeweging : Rosanne : aan u om het typwerk te doen !
 
03/08/’09
 
vandaag zijn we naar Marilyn Ziering geweest.
De vrouw van Ziggi, (de baas van DPC, waar mama vroeger gewerkt heeft).
We waren allemaal een beetje zenuwachtig omdat het al lang gelden was.
Als we uiteindelijk in Beverly Hills aankwamen hebben we het huis van Michael Jackson
gezien!
Daarna kwamen we aan bij Marilyn. Ze heeft 4 werknemers. Een chauffeur voor de limo, een secretaresse, een kok + tuinman.
We zijn met haar gaan eten in Rodeo Drive.
Daarna zijn we naar HOLLYWOOD geweest.
De walk of fame en Madame Tussaud’s bezocht (waar Rosanne haar favoriete ster was:
Zac Efron) met (Snoop Dogg, Beyoncé, Elton John, Angelina Jolie,…) Cool !
 
04/08/’09
 
Iedereen moest vroeg uit het bed want we moesten onze grote camper halen.
We stonden daar perfect op tijd (8:30) maar het bleek dat onze camper er nog niet was. We moesten uiteindelijk tot 3 uur in de namiddag wachten tot we konden vertrekken. Het werd een saaie slopende middag.
(intss heeft papa het typwerk weer overgenomen)
Van daaruit hadden we net onze langste rit op het programma : 500 km tot aan Williams langs de Route 66.
Heel leuk onderweg waren de authentieke winkeltjes met memorabilia uit de jaren 50 en 60. James Dean, Marilyn Monroe, Marlon Brando, Elvis Presley zijn hier nog altijd “top of the bill”. Terwijl de dames de snuisterijen bekeken in het winkeltje, kon ook papa zijn hartje ophalen in de achtertuin, waar het volstond met wrakken van Buick’s, Cadillac’s en Chevvies, ook uit de jaren 50 en 60. Intussen ook passend getrakteerd op een pitstop van een ganse bende motards op Harley Davidsons (uiteraard). Schone foto’s, maar die zullen jullie later nog wel te zien krijgen. Uiteindelijk tot aan de campground geraakt (Kingman).
 
05/08/’09  
 
Volgende dag opnieuw cruisen doorheen woestijnachtig en dor, maar vooral heel wijds landschap tot aan de Grand Canyon. We zijn er geraakt en hebben toch nog voor de zonsondergang al een eerste blik op de canyon mogen werpen : wauw, het woord “Grand” is zeker op zijn plaats, zo’n gigantisch vergezicht hebben wij nog nooit gezien ! De pret was wel van korte duur, want het begon daarboven te waaien en te regenen. De rand ligt dan ook op meer dan 2000m hoogte ! BBQ op zijn Amerikaans in de campground (wel beetje verstoord door regenbui, maar kom). Daarna relatief vroeg in bed, want het wordt een korte nacht : om de zonsopgang te zien vanop de Grand Canyon, met z’n allen uit de veren om 4h30 !
 
 06/08/’09
 
De zonsopgang was mooi, vnl de priemende stralen doorheen de wolkenflarden en de nevel maakten het apart. Dit liet mooie plaatjes toe, maar het mocht toch niet te lang duren voor de dametjes. Het slaaptekort begon natuurlijk ook beetje zijn tol te eisen…
Daarom : on the road again richting Monument Valley en intss een tukske voor degenen die het nodig hadden (eigenlijk iedereen).
Monument Valley (gelegen in een indianenreservaat) was echt schitterend : in een open 4X4 op een onverhard weggetje door een landschap hotsen dat zo uit een Western-film is weggeplukt (niet toevallig : velen zijn hier opgenomen). Daar kwam nog bij dat onze chauffeur, een “native American”, ons ook naar een typische indianenhut heeft gevoerd, waar een 96-jarige Indianenvrouw aan het weven was. Het einddoel was natuurlijk verkopen, maar het was toch een pittoresk beeld dat zal bijblijven. Aanvankelijk hadden we nog een nachtelijke rondrit bij volle maan doorheen het reservaat gepland, maar dit hebben we wijselijk geschrapt wgs toch ook eens wat slaap nodig om het leuk te houden voor iedereen.
Volgende ochtend nl. opnieuw redelijk vroeg uit bed, want hele dag bootjevaren gepland.
 
07/08/’09
 
Met de camper naar Lake Powell : afstand wat onderschat, dus uiteindelijk maar tegen de middag aan het verhuurbedrijf van onze speedboot.
Dit was dan ook weer helemaal op zijn Amerikaans : een boot van een meter of 9 lang, een vette V8 motor van 300 PK, op een remorque achter een pickup truck met extrabrede dubbele achterwielen zoals een echte camion. Daarmee de boot naar het water gesleept, gelost en wijle weg ! Het was een fantastische namiddag : stoeien met een opblaasbanaan achter de boot, volgas door de canyon scheuren, maw pret voor iedereen (alleen voor mama mocht het wel wat trager).
Mogen alweer verder (Antilope canyon en Zion op het programma).
 
Jullie horen er nog van !
 
 
Wij    
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan